E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar destek arayışında---

Piyasalar destek arayışında

Piyasalar destek arayışında
17 Haziran 2014 - 08:57 borsagundem.com

Jeopolitik risklerle petrol fiyatları artarken ve DolarTL’de de yukarı yönlü hareketler görülüyor

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bülteni:
   
"Irak kaynaklı gelişmelerin yurtiçi piyasaları baskılamaya devam ettiği ortamda dünün en önemli gündem maddelerinden olan TCMB Başkanı Başçı’nın Konya Ticaret Odası’nda yapacağı sunumdan notlarla başlayalım..
   
Piyasada son konuşulanlar, jeopolitik risklerle petrol fiyatları artarken ve DolarTL’de de yukarı yönlü hareketler görülüyorken ECB sonrası giderek artan faiz indirimlerinin devam edeceği beklentisinin zayıflamaya başlayabileceğiydi.. Başçı konuya ilişkin olarak enflasyon görünümünün belirleyici olacağını, şartlara bağlı olarak daha ölçülü bir indirim süreci de izlenebileceğini belirtti. Peki ne demek bu ölçülü indirim sorusunun cevabına gelirsek  yanıtı Başkan verdi, piyasanın algısının ölçülü indirimden 25-50-75 baz puanlık indirimler olduğunu kaydetti.
   
Bir diğer beklenti olan zorunlu karşılıklara faiz ödenmesi konusuna gelince.. Başçı sunumunun soru-cevap kısmında bu sorulara  piyasada Haziran ayında konunun gündeme geleceği gibi bir algı oluştuğuna değinerek ve bu ödemenin ne zaman başlayacağı konusunda bir zaman vermediklerini söyleyerek yanıt verdi.
   
Bu açıklamalar zaten bu endişelerle baskılanmakta olan bankacılık sektörünü desteklemeye yetmemiş görünüyor. Irak tansiyonu devam ettikçe de yüksek hassasiyetle risk iştahında azalmanın devam ettiğini görmemiz mümkün olabilir.. Ayrıca dün bir diğer gündem de muhalefetin Cumhurbaşkanlığı için çatı aday uzlaşısıydı.. Mevcut durumda Irak tansiyonunun seçimlere dek etkilerinin kalıcı olup olmayacağı ve risk iştahında azalma sürecinin seçim süreciyle birleşip birleşmeyeceğinin izlenmesi gerekiyor..
   
Vadeli kontratlar için konuşmak gerekirse  Haziran vadeli endeks 30 kontrat için, dün hafif primli kapanan ABD borsaları, sabah itibariyle primli ABD vadelileri ve düne göre gevşemiş olan petrol ve altın fiyatlarının desteği görülebilir ancak DolarTL’de 2,15 sınırına yaklaşıldı, bu raporun yazıldığı saat itibariyle ise 2,1450’nin üzerinde.. Dolayısıyla kur hala bir baskı unsuru olsa da dünkü satışların ardından güne hafif primli bir başlangıç yapılabilir.
   
Dün 98,000 seviyesi altında güne başlayan Haziran vadeli endeks 30 kontrat gün içinde 95,750 seviyesine dek geri çekildikten sonra 96,000 üzerinde kapanış gerçekleştirdi. Dün 97,000 ve 96,000 desteklerinden bahsetmiştik, dün 96,000 çalışmış görünüyor.. Bunun altında 94,000 desteğini konuşmak gerekebileceği görüşümüzü koruyoruz. Dirençler ise 98,000/99,000 ve 100,000 seviyelerinde ancak risk iştahında bir toparlanma yaratacak gelişmeler olmadan 100,000 direncinin test edilmesi ihtimalini görece düşük buluyoruz."
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)