E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Çin'i satın alıyor---

Piyasalar Çin'i satın alıyor

Piyasalar Çin'i satın alıyor
28 Mart 2014 - 08:52 borsagundem.com

Çin'deki yavaşlama sinyallerinin Pekin hükümetini teşvik için harekete geçireceği beklentisi piyasaları yukarı taşıdı

Pekin hükümetinin, yavaşlama sinyalleri üzerine harekete geçeceği beklentisi üzerine Asya borsaları 1 ayın en dik haftalık kazancını kaydederken,  Asya paraları bu hafta sıçradı. Petrol, Ukrayna'ya ilişkin endişeler ve ABD'de stokların azalması üzerine 2. haftasını da kazançlı sonlandırmaya hazırlanıyor. 

MSCI Asya Pasifik Endeksi erken saatlerdeki kayıplarını geri alarak yüzde 0.4 kazandı ve Tokyo saatiyle 13:06 itibarıyla 136.63 puana çıktı. S&P 500 Endeks Vadelileri, endeksin dün banka ve teknoloji şirketlerinin öncülüğünde düşüş kaydetmesinin ardından bugün yüzde 0.2 yukarıda seyrediyor. Hong Kong'ta işlem gören Çin hisseleri bu hafta yüzde 6.4 ile Kasım'dan bu yana en büyük sıçramasını yaparken, Topix Endeksi 3 haftadır ilk kez bu haftayı artıda tamamlamaya hazırlanıyor. WTI petrol, Ukrayna'daki krizin, Rusya'nın arzını tehdit ettiği yönündeki endişeler ve ABD'nin petrol stoklarının daralmasıyla yükseldi. Asya paraları, Çin'in teşvik uygulayacağını beklentisiyle bu hafta geri sıçradı. Hint Rupisi ekonomide iyileşme beklentisiyle 2012'den bu yana en kazançlı çeyreğini kaydetmeye hazırlanıyor. Paladyum 3 günlük düşüşünü sonlandırdı ve bakır da yüzde 0.7 yükseldi. 

Çin Başbakanı Li Keqiang, ülkenin bu yılki ekonomik volatilitileri giderecek politikaları olduğunu ve yavaşlamadan kaynaklanan zorluk ve riskleri gözardı edemeyeceklerini söyledi. ABD Hazine tahvilleri, ABD'de bugün açıklanacak tüketici harcamaları verisinin öncesinde 1 yıldır ilk kez 1 ayı ekside kapamaya hazırkanıyor. Ukrayna, IMF'den yardımı garantilerken, ABD'de yasakoyucular Rusya'ya daha fazla yaptırım uygulanmasını öngören yasa taslağını kabul etti. 

Çin'e ilişkin bazı düşüş tahminlerinin, teşvik beklentisiyle ortadan kalktığını belirten Bank of Singapore Ltd.'ın döviz stratejistlerinden Sim Moh Siong, "Çinli yetkililerinin bir plan bulacakları ve bunun da büyümede istikrarı sağlayarak, sert inişin önlenmesine yardımcı olması gerek. Gelişen piyasa paralarında değer olduğu algısı var, ringgit de bundan besleniyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)