E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar bu hafta neleri takip edecek---

Piyasalar bu hafta neleri takip edecek

Piyasalar bu hafta neleri takip edecek
21 Kasım 2016 - 08:36 borsagundem.com

Meksa Yatırım, piyasalar açısından haftalık gelişmeleri yorumladı

Geçtiğimiz hafta ABD doları lehine fiyatlamalar devam etti. Bilindiği üzere Trump'ın ABD'nin yeni başkanı olması sonrası genişleyici maliye politikaları ve bunun sonucu olarak daha hızlı ekonomik büyüme ve enflasyon beklentileri fiyatlanmaya başlanmıştı. Dolayısıyla FED'in 2017 yılında daha önce ki beklentisi olan 2 faiz artırım sayısının 3 ya da 4'e yükseltilebileceğine yönelik beklentilerin oluştuğunu da önemle belirtelim. Bu sayede dolar endeksinin ( DXY ) 101.00 seviyesinin üzerinde fiyatlanırken ABD tahvil faizlerinde yükseliş eğilimi devam ediyor. Bu fiyatlamaların doğal sonucu olarak özellikle GOÜ para birimlerinde değer kayıplarının hızlandığını görüyoruz. Özellikle geçtiğimiz hafta FED Başkanı Janet Yellen'in ABD kongresinde oldukça şahin bir konuşma gerçekleştirmesi de ABD dolarında izlenen değer kazancını perçinledi. Buna bağlı olarak özellikle TL2de keskin bir değer kaybı görülerek dolar kurunun 3.41 seviyelerine yaklaştığını izledik. Tabii TL2nin bu denli önlenemez yükselişin ardından Başbakan Binali Yıldırım önderliğinde Ekonomik Koordinasyon Kurulu ( EKK ) toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantının gerçekleştirileceğinin açıklanması sonucu TL'de bir miktar değerlenme hareketleri görsek de bu fiyatlamanın sert olmadığını not edelim. EKK sonrası yapılan açıklamaları hatırlatmak gerekirse;
°Ekonomik gelişmeler kapsamlı bir şekilde ele alındı.
°Ekonomimizin direncini artıracak reformlar hızlandırılacak
°Reel sektörün desteklenmesine yönelik adımlar devam edecek.
°Merkez Bankası fiyat istikrarı için tedbirler alacak.
°Piyasalardaki hareketlilik küresel kaynaklı

Özellikle TCMB'nin önlem alacağına yönelik açıklama hafta içerisinde gerçekleştirilecek TCMB'nin PPK toplantısına çevrilmiş durumda. Piyasalarda faiz artırımına yönelik beklentilerin oluşmaya başladığını söylemek gerekiyor.

 Peki, içinde bulunduğumuz yeni haftada hangi gelişmelere odaklanacağız:

PAZARTESİ

Yurt içerisinde TCMB'nin açıklayacağı Kasım ayına ilişkin yıl sonu TÜFE tahmin endeksinin ssonuçları izlenecek.

ABD'de ise FED'in iki numarası Stanley Fisher konuşuyor.

Saat 18.00'da ECB Başkanı Mario Draghi'nin söyleyeceklerini de dikkat izleyeceğiz.

SALI

Yurt içerisinde Kasım ayına ilişkin tüketici güveni verisi izlenecek.

Avustralya Merkez Bankası ( RBA ) Başkan Yardımcısı Kent'in konuşması AUD bazlı paritelerde hareketlilik oluşturabilir.

Kanada'da çekirdek perakende satışlar verisi açıklanıyor. Eylül ayına ilişkin aylık beklenti %0.5 artış olacağı yönünde.

ABD tarafında ise mevcut konut satışları datasını izleyeceğiz. Beklenti 5.42M olacağı yönünde.

Euro Bölgesi'nde ise Kasım ayına ilişkin tüketici güveni datası öne çıkıyor. Beklenti -7.8...

ÇARŞAMBA

Önemli bir gün bizleri bekliyor olacak.

Gece saatlerinde Yeni Zelanda'dan çekirdek perakende satışlar ve ÜFE dataları geliyor. NZD bazlı paritelerde hareketliliğe dikkat.

Euro Bölgesinde öncü imalat ve hizmet PMI datalarını takip edeceğiz. Almanya imalat PMI datasında beklenti 54.7 iken hizmet PMI verisinde ise 54..0 şeklinde beklenti bulunuyor. Euro bölgesinde ise beklentiler sırasıyla 53.2 ve 53.0 olacağı yönünde.

ABD'de önemli gelişmelere tanık olacağız. İlk olarak çekirdek dayanıklı mal siparişleri verisi bizleri bekliyoruz. Aylık bazda beklenti %0.2 artış olacağı yönünde. Manşet datada ise %1.5 artış beklentisi bulunuyor. Dikkatle izlenmesi gereken diğer veriler ise üretim PMI, Michigan tüketici güveni endeksleri ve ham petrol stokları olacak.

Yalnız günün en önemli gelişmesi FED'in açıklayacağı son gerçekleştirilen FOMC toplantısının tutanakları olacak.

PERŞEMBE

Almanya'da üçüncü çeyrek büyüme dataları açıklanıyor. Yıllık %1.7 çeyreklik bazda ise %.2 artış yaşanacağı yönünde bir beklenti bulunuyor. Almanya tarafında izlenecek olan diğer önemli veriler ise işletme beklentileri ve özellikle de İFO iş iklimi endeksi dataları olacak.

Günün en önemli gelişmeleri ise şüphesiz yurt içerisinde yaşanacak. TCMB kasım ayı PPK toplantı kararlarını açıklıyor. Piyasalarda faiz indiriminin devam edecceğine yönelik beklenti bulunmuyor. Aksine faiz artırımlarının görülme ihtimali daha yüksek olsa da genel beklenti faizlerde değişikliğe gidilmeyeceği yönünde.

CUMA

Gece saatlerinde Japonya enflasyon dataları izlenecek. Enflasyonun eksi bölgeden kurtulamayacağı beklentisi bulunuyor.

En önemli data ise İngiltere ekonomisine ilişkin üçüncü çeyrek büyüme verileri olacak. Yıllık bazda %2.3 ve çeyreklik bazda ise %0.5 oranında ekonomide büyüme bekleniyor.

ABD tarafında ise Markit hizmet ve bileşik PMI datalarını takip edeceğiz. Özellikle hizmet PMI verisi önemli. Beklenti 54.8 olacağına yönelik...

Gün içi izleyeceğimiz teknik seviyelere bakalım:

EUR/USD Analizi

1.0600 desteğinin hemen altında işlemlerin oluştuğunu takip ediyoruz. Bu seviyenin altında kalıcılığın devam etmesi durumunda paritede gevşemenin sürme ihtimali bulunuyor. Bu doğrultuda 1.0570 - 1.0535 ve 1.0500 destekleri gün çerisinde izlenecektir. 1.0600 desteğinin üzerinde ise 1.0660 ve 1.0710 dirençlerine doğru ataklar görüllebilir. 1.0710 direncinin üzerinde fiyatlamalarda ise 1.0750-70 bölgesine doğru toparlanma sürebilir.

Ons Altın Analizi

1210 desteğinin hemen üzerinde tutunma çabalarını takip etmekteyiz. Bu seviyenin üzerinde kalıcılığın gün boyunda devam etmesi durumunda ons altın fiyatlarında ilk olarak 1214 ve ardından çok daha önemli gördüğümüz 1220 direncini takip edeceğiz. Özellikle 1220 üzeri fiyatlamalarda 1225 ve 1231 dirençlerine doğru ataklar hız kazanabilir. Buna karşılık 1210 desteğinin üzerinde kalıcılığın gerçekleşememesi durumunda gerileme hareketlerinin ivme kazanması sonucu

Meksa Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)