E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar bu hafta Brexit'e kilitlenecek---

Piyasalar bu hafta Brexit'e kilitlenecek

Piyasalar bu hafta Brexit'e kilitlenecek
28 Ağustos 2017 - 07:47 borsagundem.com

Bu hafta piyasalarda ABD istihdam verisi ve Brexit müzakereleri etkili olacak

Bu hafta Londra'daki banka tatili ve ABD'deki İşçi Bayramı tatilleri ile birlikte, piyasalarda ABD istihdam verisi ve kaldığı yerden devam eden Brexit müzakereleri etkili olacak.

Piyasalarda gözlenecek olaylar şöyle;

-Brexit müzakereleri

İngiltere ve Avrupa Birliği arasında gerçekleşecek Brexit müzakerelerinin üçüncü turunun Pazartesi günü Brüksel'de başlaması bekleniyor.

TD Securities analisti, "Bu turda da yol katedilemez ise, Ekim ayında düzenlenecek AB Liderleri Zirvesi öncesinde herhangi bir anlaşmaya varılma olasılığı giderek düşecek ve İngiltere ve AB müzakerelerin planlanan diğer aşamasına geçmeyi başaramayacak" dedi.

-ABD istihdam

Ekonomistler, ABD'de işe alımların Ağustos ayında yavaşlamasını bekliyor. Cuma günü açıklanacak verinin, ABD ekonomisinde Ağustos ayında 180,000 yeni iş açıldığını göstermesi bekleniyor. İşsizlik oranının ise aynı dönemde yüzde 4.3 seviyesinde değişmemesi öngörülüyor.

ABD ekonomisinin tam istihdama yaklaşmasına rağmen ülkede enflasyon ve maaşlar düşük kalıyor. Yumuşak enflasyon konusunda bölünmüş olan Fed yetkilileri, bu yıl üçüncü kez faiz artırmak üzerine kafa yorarken yatırımcılar, maaş büyümesini yakından izleyecek.

Bunun yanı sıra, ABD ikinci çeyrek büyüme verisi güncellenecek. Ülke ekonomisinde büyümenin, ikinci çeyrekte,bir önceki dönemde kaydettiği yüzde 2.6 seviyesinden yüzde 2.7'ye revize edilmesi bekleniyor.

Londra'da piyasalar Pazartesi günü banka tatilleri dolayısıyla kapalı olacak

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)