E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar bölgesel olarak ayrışıyor---

Piyasalar bölgesel olarak ayrışıyor

Piyasalar bölgesel olarak ayrışıyor
24 Haziran 2022 - 09:15 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.

Küresel piyasalarda karışık bir görünümün hakim olduğunu söyleyebiliriz. Piyasaların bölgesel olarak kendi iç dinamiklerinin getirdiği sonuçları fiyatladığını düşünüyoruz.

ABD piyasalarında %1,62’ye varan Nasdaq endeksi önderliğinde yükselişleri takip ettik. Özellikle Fed Başkanı Powell’ın resesyon olabileceğine yönelik yorumları piyasalarda beklentiler paralelinde gerçekleşmesi endekslere bir miktar alım getirdi. Buna ek olarak da ABD tarafından gelen PMI verilerinin de önceki aya göre performans kaybetse de genişlemeci tarafta kalması endekslere pozitif yansıdı.

Avrupa endeksleri Dax endeksi önderliğinde %1,5’i aşan düşüşler takip edildi. Düşüşlerde %3,64’lük değer kaybıyla otomotiv hisseleri yer alıyor. Bölgedeki PMI verilerinin de yavaşlamaya işaret etmesi ve imalat PMI verisinin eşik değer olan 50 seviyesinin altında kalması endekslerdeki satıcılı seyre etki etti.

Dünü karışık seyirle tamamlayan Asya endeksleri gün özelinde pozitif işlem görüyor. Pozitif algının oluşmasında özellikle Çin Merkez Bankası’nın bankalar arası piyasaya7,5 milyar dolarlık likidite enjekte etmesi önemli rol oynadı.

BİST100 endeksi, 2590 seviyesinin test edilmesinin ardından geri çekildi ve günü %1,21’lük değer kaybıyla 2.543,21 puandan tamamladı. Düşüşlerde demir çelik sektöründeki geri çekilmeye ek olarak Şişe Cam hissesindeki kayıplar önderlik etti. Tekniksel bazda ise 2500 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması halinde yükseliş trendinin korunacağı görüşümüz devam ediyor. Olası geri çekilmelerde 2450 ve 2400 destek seviyelerini takip edeceğiz. Yükseliş yönlü fiyatlanmalarda ise 2550 ve 2600 dirençleri gündeme gelebilir.

Günün veri akışında; AMB ve Fed yetkililerinin konuşmalarının yanı sıra ABD’den konut satışları, Almanya İfo iş iklimi endeksi yer alıyor. İçeride kapasite kullanım oranı ve imalat güvenini takip edeceğiz. Bugün ayrıca TCMB Başkanı Kavcıoğlu ile ihracatçılar bir araya gelecek.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış beklemekle birlikte baskının devam edeceği görüşündeyiz.

Küresel piyasalarda pozitif hava

 

Vakıf Finansal Kiralama ve Kütahya Porselen sorusu

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (24/06/2022)

 

Borsada geri alımlar 10 milyar lirayı buldu

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)