E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar bilanço sezonuna hazırlanıyor---

Piyasalar bilanço sezonuna hazırlanıyor

Piyasalar bilanço sezonuna hazırlanıyor
12 Nisan 2022 - 09:33 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor


Küresel piyasalarda tahvil faizlerindeki yükselişin etkileriyle birlikte geri çekilmeleri takip ediyoruz. ABD 10 yıllık tahvil faizi %2,8107 ile dün itibariyle 2018’den Almanya 10 yıllık tahvil faizleri ise %0,82 ile 2015’ten beri en yüksek seviye kaydedildi. Çin 10 yıllık tahvil faizlerinin uzun bir aradan sonra ABD 10 yıllık tahvil getirilerinin gerisinde kaldığını da gözlemledik. Faiz getirilerindeki değişimde enflasyon beklentileri ön plana çıkıyor.

Bilanço sezonuna hazırlanan ABD endekslerinde risk iştahının azaldığını söyleyebiliriz. Düşüşlerde teknoloji endeksi olarak tabir edilen Nasdaq ön plana çıkıyor. Ülkede ayrıca Fed yetkililerinin faiz artırım söylemleri devam ederken enflasyon beklentileri de yükselmeye devam ediyor.

Euro Bölgesinde artan tahvil faizlerinin etkisiyle Bankacılık endeksi yükselmesine rağmen teknoloji hisselerinde görülen %2’ye varan satışlarla günü Fransa hariç düşüşle tamamladı. Fransa’da seçimlerin ilk turunun tamamlanması piyasalara olumlu yansıdı. Öte yandan Bölgede, faiz artırım beklentileri Ekim ayına kadar 50 baz puan olarak şekillenirken Perşembe günü gerçekleşecek olan AMB toplantısı önemli olacak.

Dünü satıcılı olarak kapatan Asya piyasalarında an itibariyle %1,61 seviyesine kadar geri çekilmeleri takip ediyoruz. Çin’de artan vaka sayılarına parallel olarak uygulanan politika nedeniyle şirketlerden üretimi durdurma kararı gelmeye devam ediyor.

Yurt içinde BİST100 endeksi Bankacılık ve Sanayi endeksinin yükselişiyle beraber %2,33 yükseldi. Hacimli bir yükseliş gerçekleşmiş olmasıyla birlikte rekor seviyeler görülmeye devam ediyor. Ancak BİST100 endeksine dolar bazlı olarak incelediğimizde 165$ seviyesinin hemen üzerindeyiz. Bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanması halinde 170$ direnç seviyesini takip edeceğiz.

Günün veri akışına baktığımızda ise dışarıda ABD enflasyonu içeride sanayi üretimi ve perakende satışlar gündemimizde yer alacak.

Piyasaların bilanço sezonuna hazırlanmasıyla birlikte pozitif devam edeceği görüşündeyiz.

Piyasalar ABD'nin enflasyon verilerine odaklandı

 

Petrol yönünü yukarı çevirdi

 

Petrokent ve Avrasya GMYO sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)