E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar bilanço iyimserliğine tekrar dönüyor---

Piyasalar bilanço iyimserliğine tekrar dönüyor

Piyasalar bilanço iyimserliğine tekrar dönüyor
04 Ağustos 2022 - 09:09 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Global piyasalarda jeopolitik tansiyonun düşmesi, makro verilerin olumlu sinyaller vermesi, bilanço etkisi, Fed’in bu ay toplantı gerçekleştirmeyecek olması ve Fed yetkililerinin genelde güvercin mesajlar vermesi risk iştahını artırıyor.

ABD endekslerinde %1,5 seviyelerini aşan primli bir günü geride bıraktık.Yükselişlerde teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğunu söyleyebiliriz. Endekslerde ISM hizmet endeksinin a ayın zirvesine de çıkması bunda etkili oldu.

Avrupa endekslerinde %1’i aşan değer kazanımlarını takip ettik. Primli seyirde teknoloji endeksinin %3’lük bir katkı sağladı. Öte yandan bölgedeki PMI verileri gerilemeye devam ederken hizmet PMI verisinin 50 olan eşik değerinin üzerinde yer alması da olumlu karşılandı.

Asya endekslerinde %1,5’u değer kazanımıyla işlem görmeye devam ediyor. Alibaba’nın bilançosunu açıklayacak olması teknoloji hisselerine olumlu katkı sağlıyor.

BİST100 endeksinde 2684,46 seviyesi ulaşılmasıyla rekor kapanış gerçekleştirdik.Endekste, 2684 seviyesinin de yakın zaman diliminde 2. kez test edildiğini notlarımıza eklememizde fayda var. Genele yayılmış bir yükseliş hareketi gözlemliyoruz ancak dün madencilik sektöründe kısmi bir geri çekilmeyi gözlemledik. Kısa vadede 2680 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlamamız halinde yükselişlerin ivme kazanabileceği görüşündeyiz. Düşüş yönlü fiyatlanmalarda 2650 ve 2600 destekleri önemli konumda yer alıyor.

Günün veri akışında dışarıda İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararını takip edeceğiz. Piyasala fiyatlanmalarının 50 baz puan olduğunu ve beklentinin ise 25 baz olduğunu belirtmekte fayda görüyoruz. Günün diğer verilerinde ise Fed yetkililerinin açıklamaları ile ABD’den işsizlik maaşı başvuruları yer alıyor. Yarınki gündemde ise ABD’den tarım dışı istihdam verisini takip edeceğiz.
BİST100 endeksinde pozitif bir açılış beklentisindeyiz.

Şahin mi, güvercin mi?

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (04/08/2022)

 

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)