E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar beklentileri fiyatlıyor---

Piyasalar beklentileri fiyatlıyor

Piyasalar beklentileri fiyatlıyor
15 Haziran 2021 - 09:36 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende haftalık veri gündemi ve ekonomik gelişmelerin önemi vurgulanıyor.

Dün NATO zirvesinde devlet liderleri bir araya geldi. Borsa İstanbul ve Dolar/TL için günün en önemli görüşmesi dün 19:00’da yapılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD başkanı Joe Biden arasında oldu. Ardından başkan Erdoğan Fransa cumhurbaşkanı Macron ile görüştü. Dün 8,30’a kadar gevşeyen dolar kuru bugün tekrardan 8,40 seviyelerinde seyrediyor. Piyasalar için olumlu sayılacak büyük bir gelişme olmadı ancak taraflardan gelecek için pozitif beklentiler ve güçlü işbirliği dile getirildi. Haftanın devamında veri takvimi yoğun olacak. Fed toplantısı ABD endekslerinden başlayarak kripto paralara kadar bütün piyasalardaki neredeyse tüm enstrümanların en yakından takip edeceği veri akışı olacak. Yurt dışında AB’den ticaret rakamları, ABD tarafından ise son dönemde gündemde olan enflasyon verilerinden ÜFE ile yine önemli sanayi üretimi ve perakende satışlar rakamları takip edilecek. Bugün yurt içinde ise bütçe dengesi açıklanıyor.

Endekste konsolidasyon devam ediyor. En son 20 günlük hareketli ortalamanın 50 günlük hareketli ortalama üzerine çıkmasıyla birlikte 26 Mayıs tarihinde yukarı yönlü hareketin sinyallerini takip etmiştik. Yükselişin güçlenmesi adına hacmin artmasını beklemeye devam ediyoruz. Kısa vadeli ufak yükselişlerde ise 100 günlük hareketli ortalama 1.466’dan geçiyor ve dün direnç olarak karşımıza çıktı. 1.450-1.465 bandında geçirilecek bir süre daha, teknik görünüm açısından yükselişi daha destekler bir resim karşımıza çıkaracaktır.

Veri takvimi

11:00 Türkiye Mayıs Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi

11:00 Türkiye Mayıs Merkezi Yönetim Faiz Dışı Dengesi

12:00 Euro Bölgesi Nisan Dış Ticaret Dengesi

15:30 ABD Mayıs Perakende Satışlar

15:30 ABD Mayıs Üretici Fiyat Endeksi

16:15 ABD Mayıs Sanayi Üretimi

Günün önemli şirket haberleri 15/06/2021

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)