E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar bayram tatilinden negatif döndü---

Piyasalar bayram tatilinden negatif döndü

Piyasalar bayram tatilinden negatif döndü
05 Ağustos 2020 - 09:20 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

ABD‘de Covid -19 salgınıyla mücadele kapsamında hayata geçirilmesi planlanan teşvik paketine ilişkin görüşmeler devam ederken, endeksler açılışta yatay seyretti. Söz konusu teşvik paketine ilişkin ABD Başkanı Donald Trump yönetimi ile Demokratlar arasında süren görüşmenin ardından Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, müzakerelerde ilerleme kaydedildiğine işaret etti. ABD basınına yansıyan haberlerde, iki taraf arasında işsizlik sigortasının süresinin uzatılması gibi kritik konularda henüz anlaşma sağlanmadığı kaydedildi.

Yurt içi piyasalar ise bayram tatilinden negatif bir şekilde döndü. Temmuz ayı için açıklanan verilerde enflasyonda artışın beklentilerin altında kalması, ihracatta yılın en yüksek seviyesine ulaşılması ve PMI'ın büyümeyi destekleyici değerlerde seyretmesine rağmen Borsa İstanbul'un, küresel piyasalardan negatif ayrıştığı bir gün yaşanıyor. Açılışta kısa bir süreliğine %1'in üzerinde yapan hisse senetleri, sonrasında endeks geneline yayılan bir şekilde düşüşe geçti. Borsa İstanbul'da günün ikinci yarısında artan satışlarla birlikte 200 g HO’nun geçtiği 1.070 puan seviyesine kadar geri çekildi. Kayıp %5'i aştı. Burada dün Londra piyasasında yaşanan TL sıkışıklığı, swap faizinde sıçramaya yol açtı. Londra piyasasında gecelik vadede TL faizi en son 29 Temmuz'daki %6,8 olan seviyeden
%1000'in üzerine yükseldi. Dolar/TL'de ise dün 6,96-6,98 bandında hareket etti.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Salı günü 1.208 - 1.274 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.229 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 8.194 adet artarak 491.242 adet kontrat olarak gerçekleşti. VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.293 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.211’in altına gerilememiz durumunda ilk aşamada 1.190 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Yukarı yönde ise kısa vadeli yükselişin devam edebilmesi için 1.260 direnç seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.239 ve 1.247 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.220 ve 1.211 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)