E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar AMB kararına odaklandı---

Piyasalar AMB kararına odaklandı

Piyasalar AMB kararına odaklandı
27 Nisan 2017 - 09:32 borsagundem.com

Piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararını bekliyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ YATAY SEYİR İZLEDİ…

BIST 100 Endeksi, dün global bazda endekslerin yatay hareketine iştirak ederek günü %0,1 düşüşle 94,522 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi hafif kar realizasyonları eşliğinde %0,8 oranında düşerken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,7 oranında yükseldi. Ayrıca dün TCMB Nisan ayı toplantısı gündeme konu oldu. Merkez Bankası, politika faizini %8,00 ile alt koridoru %7,25 ve üst koridoru %9,25 oranında sabit bıraktı. Geç likidite penceresibde ise 50 baz puan artırıma giderek %12,25’e yükseltti. Beklenti geç likidite penceresi faizinde de değişiklik yapmaması yönündeydi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GLOBAL HİSSE PİYASALARINDAKİ SEYRE PARALEL YATAY SEYİR GÖRÜLEBİLİR…

ABD Başkanı Trump’ın ekonomik başdanışmanı Gary Cohn ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin, kurumlar vergisinin %35’ten %15’e ve bireysel gelir vergi dilimlerinin yediden üçe düşürülüp en üst dilimi olan %39,6 oranının da %35’e çekileceğini açıkladılar. Sabah saatleri itibariyle Asya piyasaları Japonya Merkez Bankası’nın para politikasında değişikliğe gitmemesi ile birlikte karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları hafif yükselişte. Bugün yurtiçinde önemli bir gündem maddesi bulunmazken, yurt dışında gözler Avrupa Merkez Bankası toplantısında olacak. Bloomberg anketine göre; Merkez Bankası’nın faizlerde herhangi bir değişiklik yapması beklenmiyor. BIST 100 Endeksi’nin bugün global hisse piyasalarındaki yatay seyir paralelinde yatayda açılmasını ve gün içerisinde yatay hareket etmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

GARAN…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla %47 artışla beklentilerin üzerinde olarak 1,526 milyon TL (beklenti 1,437 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

FROTO…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla %34 yükselişle beklentilere paralel olarak 272 milyon TL (beklenti 265 milyon TL) olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde geçen yıla kıyasla %21 artış göstererek beklentilerin üzerinde olarak 437 milyon TL (beklenti 417 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

TCELL…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla %19 düşüşle beklentilerin hafif altında olarak 459 milyon TL (beklenti 471 milyon TL) olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde geçen yıla kıyasla %40 yükseliş göstererek beklentilerin üzerinde 1,393 milyon TL (beklenti 1,283 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

TSKB…Nötr… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla %6 artışla beklentilere paralel olarak 141 milyon TL (beklenti 139 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

ANHYT…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla %25 artışla beklentilere paralel olarak 52 milyon TL (beklenti 49 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

Otomotiv Sektörü…Sınırlı Pozitif… Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) verileriyle hazırladığı rapora göre, AB ve EFTA ülkeleri toplamında otomotiv pazarı Ocak-Mart 2017'de bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %8,1 büyüyerek 4,9 milyon seviyesinde gerçekleşti. (Bloomberg HT)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontratı BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,3 düşüşle 116,500 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 116,000 – 117,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün dolar gelişen ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergilerken, Türk Lirası dolar karşısında gün içerisinde pozitif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. TCMB’nin kararının ardından değer kazancının görüldüğü Türk Lirası günün ilerleyen saatlerinde kazançlarının bir kısmını geri verdi ve Dolar karşısında günü yatay seyir ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Hafta başından bu yana küresel piyasalarda riskli varlıklara yönelik artan risk iştahı güvenli liman niteliğindeki yatırım enstrümanlarında değer kaybının görülmesinde etkili oldu. Bunun paralelinde altında görülen değer kaybı sonrası dün altın fiyatlarında sınırlı tepki alımı görüldü. Altın günü dolar karşısında %0,40 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Hafta başından bu yana Avrupa tarafında riskli varlıklara yönelik artan risk iştahı paralelinde değer kazanan Euro dün kazançlarının bir kısmını geri verdi. Trump yönetimine ilişkin vergi planının açıklanması sonrası dolar cephesinde görülen yukarı yönlü hareket sonrası Euro günü dolar karşısında %0,20 değer kaybı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)