E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar ABD'den sıkıldı---

Piyasalar ABD'den sıkıldı

Piyasalar ABD'den sıkıldı
02 Ağustos 2013 - 06:52 borsagundem.com

Piyasalar düne önceki gün Fed’den yapılan açıklamalarının etkisiyle pozitif başlamıştı

Fed’in birçok uzmanın Eylül ayında azaltılmaya başlanacağını düşündüğü tahvil alımlarına devam edeceğini açıklaması gelişmekte olan ülkeler borsalarına doping etkisi yarattı. Çin ve Rus borsaları yüzde 1’in üzerinde kazançla kapadı. Borsa İstanbul güne yüzde 1’in üstünde kazançla başlayıp toparlanma emareleri gösterdi. Ancak öğleden sonra açıklanan ABD işsizlik maaşı başvuru verisiyle toparlanma çabasını kaybetti.
İŞŞİZLİK MAAŞI BAŞVURUSU
ABD’de 27 Temmuz’da sonra eren haftada işsizlik maaşı başvuruları bir önceki haftaya göre 19 bin kişi azalarak 326 bine geldi. Bu rakam son 5 yılın en düşük rakamı. Bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin öncü göstergelerinden olan bu verinin ABD için olumlu çıkması ile borsa ilk seansta Fed dopingi ile kazandıklarını geri verdi. Gösterge bono faizi yüzde 9’un altına düşmesine rağmen dün yüzde 0.03 ile çok sınırlı yükseliş yaşayan borsa günü 73 bin 401 puandan kapadı. Temmuz ayı tarım dışı istihdam verisinin birçok piyasayı etkilemesi bekleniyor. Haziran-da 195 bin kişi gerçekleşen ABD tarım dışı istihdam verisi için beklenti 185 bin kişi. Fed’in faiz artırım hedefi olarak belirlediği yüzde 6.5 işsizliğe daha nızlı ulaşması için tarım dışı istihdamda bu beklentileri aşması gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)