E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar ABD enflasyonuna odaklandı---

Piyasalar ABD enflasyonuna odaklandı

Piyasalar ABD enflasyonuna odaklandı
12 Ocak 2023 - 09:26 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Piyasalarda ABD’den bugün gelecek tüfe verisinin iyimserliğinin devam ediyor. Buna ek olarak Çin’in ithalat kotasını yükseltmiş olması emtia piyasalarını yukarı doğru itti. Bu gelişmeler paralelinde küreselde enflasyonist endişelerin hafiflediği ve resesyona ilişkin beklentilerin ise zayıfladığını söyleyebiliriz.

ABD endeksleri %1,76 seviyesine varan yükselişle günü tamamladı. ABD vadelilerde yataya yakın karma bir görünümü takip ediyoruz.

Avrupa endekslerinde Dax endeksi öncülüğünde %1’i aşan değer kazanımıyla günü sonlandırdı. Sigortacılık sektörü bu yükselişte bir miktar negatif ayrıştı.

Asya endekslerinde karışık bir görünümle işlemler geçiyor. Kospi endeksi ve Nikkei endeksi pozitif, Hong Kong ve Shanghay negatif tarafta yer alıyor. Öte yandan Japonya Merkez Bankası, ultra geniş para politikasının etkilerini araştıracağını açıkladı. Çin tarafında ise tüfe beklentiler dahilinde %1,8 artış kaydetti. Ülkede üfe ise aylık bazda %0,1 gerileme beklentisinin altında %0,7 düştü.

BIST100 Endeksi dünü 259.11 (% 5.19) puanlık düşüş ile 4.728 seviyesinden ve 94.689 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da sert düşüş sürüyor. Piyasa gelen satışları karşılayamazken Borsa İstanbul devre kesici uygulamasına maruz kaldı. Genele yayılan düşüşle birlikte devre kesici uygulamaları sıklaşmış durumda. Gün içinde gelen zayıf tepki alım denemeleri güç kazanamadı. Döviz kurlarında yükseliş eğilimi bir miktar hız kesti. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda 251$’dan fiyatlanmaktayız. İlk etapta 253$ seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanamadığı taktirde 249$ desteği gündeme gelebilir. Aksi halde 256$ ve 258$ dirençlerini takip ediyor olacağız.

Bugün ABD’den enflasyon ve içeride perakende satışlar verisini takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz ancak volatilitenin de yüksek olabileceğini notlarımıza eklememizde fayda görüyoruz.

Yatırımcı ilgisinin arttığı 3 hisse (12/01/2023)

 

Bakır fiyatları, güçlü ralliden sonra gevşedi

 

Goldman Sachs'tan petrol ve bakır fiyatı tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)