E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalar 2 gerginliğin gölgesinde---

Piyasalar 2 gerginliğin gölgesinde

Piyasalar 2 gerginliğin gölgesinde
26 Mart 2019 - 09:22 borsagundem.com

Yurt içindeki yerel seçim faktörü ve küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ile satıcılı seyrine devam eden endeks de ABD - Türkiye arasındaki Golan Tepeleri ve S400 krizindeki gelişmeler takibimizde olacaktır.

"USDTRY…TCMB hamleleri ile geriledi… Haftaya 5.62 seviyesinden  başlayan kurda TCMB'nin hamleleri, BDDK ve SPK'nın döviz piyasalarına  ilişkin manipülatif ve spekülatif yönlendirmeler yapıldığı  gerekçesiyle bazı bankalara inceleme ve soruşturma başlatıldığını  duyurmasıyla bir miktar gevşeme yaşandı. Haftalık vadede 500 milyon  dolar tutarında TL depo karşılığı açtığı döviz depo ihalesine dün ara  verdi. Bununla birlikte döviz karşılığı TL swap piyasasında vadesi  gelmemiş toplam swap satışı sınırını yüzde 10'dan yüzde 20'ye çıkardı.

Böylelikle elindeki dövizleri Merkez Bankasına vermek isteyen  bankaların limiti artırıldı. Güne 5.58 seviyesinden başlayan kurda  aşağı yönlü hareketlerin devam etmesi durumunda 5.52 destek seviyesi  takip edilebilir.

EURTRY…6.31 Seviyesinden işlem görmekte… Yerel seçim öncesi TL'de  yaşanan kırılganlık ile 6.52 seviyesini test eden paritede TCMB'nin  döviz rezervlerine yönelik hamleleri ile aşağı yönlü hareket ediyor.

An itibari ile 6.31 seviyesinden işlem gören paritenin 6.20 desteğinin  üzerindeki fiyatlanmalarda yeniden 6.45 direnci gündeme gelebilir.

EURUSD…Hafif primli seyrediyor… Euro Bölgesinde Almanya Ifo İş İklimi Endeksi ve İşletme Beklentilerini,  beklentinin üzerinde  açıklanmasıyla bir miktar toparlanma yaşayan EURUSD paritesi, 96  seviyesinin üzerinde fiyatlanmalarını sürdüren Dolar Endeksiyle  birlikte yatay seyrediyor. Gün içinde ABD tarafında açıklanacak Şubat  ayı İnşaat İzinleri takibimizde olurken, dolar lehine yaşanacak  fiyatlanmalarda ilk etapta 1.1270 desteği gündeme gelebilir.

XAUUSD…Talep artıyor… Küresel büyümedeki riskler ile güvenli liman  algısını yenileyen Ons altına talep devam etmekte. 1318 seviyesinden  fiyatlanan parite de yukarı yönlü hareketlerin devam etmesi durumunda

1325 - 1333 direnç seviyeleri takip edilecektir. Olası geri  çekilmelerde ise 1316 destek seviyesi dolar lehine fiyatlandırmaları  artırabilir.

GLDGR…236 Seviyesinden işlem görmekte… Haftaya 243 direncini test  ederek başlayan gram altın bu seviyede kalıcı olamayarak 236  seviyesine geriledi. USDTRY' deki aşağı yönlü hareketlerin devam  etmesi durumunda paritede yeniden 229 destek seviyesi gündeme  gelebilir.

BRENT…Resesyon beklentileri ile fiyatlanıyor… ABD ekonomisindeki  resesyon beklentisi ve sanayinin öncüsü Almanya'da sanayi üretiminin  azalması petrol fiyatlarını aşağı yönlü baskıladığını söyleyebiliriz.

Yeni haftaya 67 - 66.35 bandında işlem görerek başlayan brent petrolde  aşağı yönlü hareketlerin devam etmesi durumunda 66.90 - 66.30 destek  seviyeleri öne çıkarken, üretim kısıntısına ilişkin haber akışı 67.60

- 68.20 direnç seviyelerini gündeme getirebilir.

S&P500…Satıcılı seyrediyor… Küresel piyasalarda fiyatlanan  büyümedeki yavaşlama endişeleriyle birlikte S&P500 endeksi satıcılı  seyrine devam ederken, endeksi ABD-Çin ticaret anlaşmasındaki  belirsizliğin aşağı yönlü baskıladığını söyleyebiliriz. Gün içinde  açıklanacak ABD Şubat ayı İnşaat İzinleri ve Konut Başlangıçları  verilerinin beklentinin üzerinde açıklanması durumunda endeks  açılışında bir miktar toparlanma gözlemlenebilir."

BIST100…100.000 Altında seyrediyor… Haftaya hafifi primli  başlayan Bist100 endeksi gün içinde yeniden eksiye geçerek %0.51  düşüşle 99.325 seviyesinden kapattı. Yurtiçi veri akışında işsizlik ve  kapasite kullanım oranları açıklandı. 2018 yılında işsizlik oranı 0,1  artışla %11 olarak açıklanırken, Mart ayı imalat sanayi genelinde  kapasite kullanım oranı ise bir önceki aya göre 0.3 puan artarak %74.3  seviyesinde gerçekleşti. Yurt içindeki yerel seçim faktörü ve küresel  piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ile satıcılı seyrine devam eden  endeks de ABD - Türkiye arasındaki Golan Tepeleri ve S400 krizindeki gelişmeler takibimizde olacaktır."

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)