E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasadan kaçan para 136 milyar dolar---

Piyasadan kaçan para 136 milyar dolar

Piyasadan kaçan para 136 milyar dolar
31 Aralık 2019 - 14:23 borsagundem.com

Küresel piyasalardaki gerginliğe rağmen ABD borsası yılı yüksek performansla kapadı. Ancak, teknoloji devlerindeki tekelcilik endişesinin piyasaya faturası yüklü oldu…

BORSAGÜNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları için kötü başlayan yıl mükemmel bir performansla sonlandı. S&P 500 endeksi  %25’den fazla artarken yatırımcılarının yüzünü de güldürdü.

2019’da uluslararası finansal basın ABD Başkanı Trump'ın tarifeleri ve Çin’in misillemesinin neden olduğu iş kayıpları tahminleri üzerine yoğunlaştı. Genel olarak medyada durgunluk korkusu hakim oldu.

Teknoloji şirketleri Facebook, Amazon, Apple, Netflix ve Alphabet’in hisseleri yükselirken, devlere yönelik tekelcilik suçlamaları yatırımcılarında endişe yarattı. Oluşan olumsuz hava ile bireysel yatırımcılar, hisse senedi piyasası gibi yatırım fonlarından ve benzer araçlardan yaklaşık 136 milyar dolar varlığını çekti.

ABD Başkanı Trump, ticaret savaşlarında Çin’in misillemesi karşısında statükocu ya da tarifeleri artırıcı politikalar izlemedi. Yeni dönemde ABD, Çin yerine diğer Asya ve Latin Amerika pazarlarına yöneldi.

Teknoloji piyasalara yön veriyor

İnternet ve diğer teknolojiler, daha önce buhar gücü, içten yanmalı motor ve hareketli montaj hattının yaptığı gibi ekonomik bir değişim oluşturacak. Kömürün yerine doğalgaz ve güneş enerjisi alıyor. Yapay zeka ve elektrikli arabalar gibi konular gelecekte bu konulara yatırım yapmış ülkeleri ekonomik olarak geliştirecek. Küçük bir startup, büyük bir fabrika kurmaktan daha az yatırım gerektirirken karşılığında çok daha fazla getiri getirebiliyor.

2020’de ne bekleniyor?

Marketwatch’da yer alan haberde ABD ekonomisinin güçlü ve istikrarlı olması dünya çapında tasarruf edilen gelirlerin ABD borsasına girmesini sağlıyor. Bu durum 2020’de devam edecek.

Habere göre sıradan yatırımcılar, yeterince bilgiye sahip olmadıkları için hisse senedi seçmeye veya piyasaya zaman ayırmaya çalışmamalıdır. Yazara göre endeks fonlarına yatırım yapmak daha iyi bir tercih olabilir.

2020'ye GE ve Google hisseleriyle başlayın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerem01 Ocak 2020 15:39

    Herkes düzeltme gelecek, ABD gümleyecek yorumları yaptığına göre, BEN YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK diyorum :-) Belki düzeltme de gelir gümlerde ama artık herkes düşüşten umudunu kestiği zaman, uçacak kaçacak dediği zaman.

  • Merhaba01 Ocak 2020 14:45

    Her çıkışın bir inişi var inerken gümleyecek çok kişi var !

  • şelale31 Aralık 2019 19:59

    arzular şelale formasyonuna hazır olun. trump ı global borsa çöküşü bitirecek. dow 20 bin altına iner 2020 de.. 18 trilyon dolar keyfine eksi faize razı olmuyor..bir bildiği var. çöküşü bekliyor

  • Vatansever 31 Aralık 2019 18:50

    Resesyon geliyor ABD gümleyecek

  • Selahattin Ölmez31 Aralık 2019 16:46

    Büyük düzeltmeye hazırılıklı olun derim.abd borsaları patlamak üzere.