E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada yoğun gündem---

Piyasada yoğun gündem

Piyasada yoğun gündem
20 Şubat 2014 - 08:59 borsagundem.com

Dün piyasalardaki çalkantıya temel oluşturan Ukrayna’daki siyasi tansiyon sonrası ateşkes ilan edildi

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:

"YİNE GELİŞEN PİYASALAR..

Geçen haftadan bu yana gelişen piyasalarda ve özellikle öncesinde yoğun satış baskısı ile karşılaşan bu ülke para birimlerinde bu haftanın başına dek sürdürülmeye çalışılan iyimser havanın ardından Ukrayna ve Tayland gündemiyle gelişen piyasaların sahnede olduğu bir gündem ile karşı karşıyayız. Hem Tayland hem de Ukrayna’da yeniden alevlenen hükümet karşıtı gösterilerin yarattığı stres ile Ukrayna, sürece dahil olan Rusya ve Tayland’ın ulusal para birimleri öncülüğünde gelişen para birimleri baskı altına alınırken riskli iştahının geri çekildiğini, Avrupa borsalarının da geri adım attığını izledik. Sabah saatlerinde ise Filipinler ve Endonezya hisseleri için tavsiyeler ve Çin’de yuanın konvertibilitesinin artırılması yönünde hareket bandının genişletilmesi yönünde adım atılacağı beklentileri ile gelişen piyasalar endeksinde ise genel olarak hafif primli bir seyir vardı.   

Yurtiçine geldiğimizde ise önceki günlerde gelişen piyasalara beklentilerin altında kalan ABD verileriyle gelen rahatlama, TL’de değer kaybına ara verilmesi, FATF kararı ve güçlü hafta kapanışının etkisi ile bu haftaya güçlü bir başlangıç yapan BIST100 endeksi Salı günü gevşemeye başlamıştı, bu sabah da DolarTL’nin 2,19’un üzerine yönelmesi ile yoğunlaşan 64,000’de tutunma çabasının sonuçsuz kalması ile değer kaybını biraz daha ivmelendirdi ve gün içinde en düşük 63,097 seviyesi test edilirken gün kapanışı %1,16 düşüşle 63,382 puandan oldu.
Dün de 64,000 üzerinde tutunma çabasının sonuç vermesi halinde iyimserliğin korunabileceğini belirtmiştik, dün bu desteğin altında da değer kaybı sürdüğü için kazanılmaya çalışılan pozitif momentumda bir kayıp söz konusu. Bu şartlar altında ise 63,000 ve 62,000 desteklerini izlememiz gerektiğini, 65,000 direncinin önemini daha da artırdığını düşünüyoruz. Dün piyasalardaki çalkantıya temel oluşturan Ukrayna’daki siyasi tansiyon sonrası ateşkes ilan edildi ancak DolarTL’nin bu sabah 2,21’lerde yükseliş eğilimini koruması stresi artırıyor..

Gündeme baktığımızda ise geride bıraktığımız 3 günden farklı olarak yoğun bir veri akışı hem ABD hem Avrupa tarafında bizi bekliyor, her ikisinde de öncü imalat ve hizmet PMI’lar açıklanacak, bunun dışında ABD’de işsizlik başvuruları, TÜFE ve öncü göstergeler de takip edilecekler içinde yer alıyor. Enflasyon FED’in politikalarına işgücü piyasasının yanında referans olan bir gösterge olduğundan diğerlerinden önem olarak ayrışabilir..

Ayrıca IMF’nin G20 için gelişmekte olan ülkeler için mevcut konjonktürde faiz artışı önerisinde bulunduğu bir not yayınlaması ve notta politika kredibilitesi sorgulanan veya enflasyonun göreceli yüksek kalmaya devam ettiği ülkelerin sıkı para politikasına devam etme ihtiyacı var ifadesinin yer aldığı kısımda Hindistan ve Türkiye vurgusunun yapılması nedeniyle bizim açımızdan G20 toplantısı da önemini artırıyor..''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)