E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada tepki alımı bekleniyor ---

Piyasada tepki alımı bekleniyor

Piyasada tepki alımı bekleniyor
22 Aralık 2020 - 09:20 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin dünkü satışların ardından güne tepki alımları ile hafif alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste 1380 seviyesi üzerinde kalınabilmesi önemli, 1400 seviyesi ilk planda direnç olarak izlenecektir. Dün yaşanan satışların ardından tepki alımı gelmesi beklenebilir…

TL Bonolar: Tahvil faizlerinde bu hafta gelecek olan PPK faiz kararı öncesinde belirgin bir değişiklik yok, yüksek seviyelerin korunacağını tahmin ediyoruz, 10 yıllık tahvil %13 bileşik faiz civarında…

USD/TL: Dolar kurunda 7,72 seviyesi direnç olarak çalışırken, 7,65 ilk planda destek konumunda, TL büyük ölçüde diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel bir seyir izlemekte…

EUR/USD: 1,2180 destek seviyesinin çalışması ile beraber paritede tepki alımları gelirken, 1,2250 seviyesi ilk planda direnç olarak geçerli, volatilitenin azalması olumlu…

Günün Öne Çıkanları:

o ABD'de 3Ç nihai büyüme ve ikinci el konut satışları verileri açıklanacak…
o ABD Temsilciler Meclisi 900 milyar dolarlık destek paketi ile 1,4 trilyon dolarlık bütçe tasarısını onaylarken, Senato da paketi onaylayarak Trump'a gönderdi…
o 91'in üzerini test eden dolar endeksi yeniden güç kaybederek 90'a doğru çekiliyor…

ABD seansının kapanışına doğru kayıpların büyük ölçüde geri alınması olumlu, TL varlıklarda da toparlanma çabası gelebilir. Endekste 1380 desteği geçerli, dolar kurunda da volatilitenin azalması pozitif.

Küresel borsalar Avrupa'da virüsün mutasyona uğrayarak yayıldığına dair haber akışı ile zayıf bir seyir izlerken, BIST 100 Endeksi de buna paralel satış baskısı altında kaldı. Endeksin dünkü satışların ardından güne tepki alımları ile hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1380 ve 1366 destekler, 1400 ise direnç olarak takip edilebilir. Endeksin 1380 desteğinin üzerinde kalabilmesi görünüm açısından önemli olduğundan bu seviye trade pozisyonları için stop loss olarak izlenebilir.

ABD 10 yıllık tahvil faizinde yataya yakın bir seyir hakim, eurobond piyasasında dengeli bir seyir beklenebilir. TL tahvil faizlerinde ise PPK öncesinde önemli bir değişiklik beklenmemeli.

Gösterge tahvilde %14-%15 bandı geçerli olabilir. Dolar endeksi 90 seviyesi üzerinde kalırken, EUR/USD'de 1,2250 ve 1,2330 seviyeleri ilk planda izlenecek direnç seviyeleri. İçeride dolar kurunda 7,72 ve euro kurunda da 9,44 takip edilecek dirençler.

Gelişmekte olan ülke para birimlerinde de dolar karşısında sınırlı değer kayıpları var.

Brent petrol fiyatları 50 dolar varil seviyesi üzerinde kalma eğiliminde, altın fiyatları için 1900 dolar ons direnci geçerli. Gram TL bazında ise 465 direnci altında 457 destek olarak takip edilebilir.

BIST 100 Endeksi'nde kısa vadeli görünüm 1380 üzerinde olumlu. Gösterge tahvil faizinde %14,00 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir. 

Günün önemli şirket haberleri 22/12/2020

Hisselerdeki zayıflama denge oluşturuyor

Mutasyon endişeleri küresel çapta satış baskısını artırdı

Piyasada pozitif açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)