E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada temkinli iyimserlik sürüyor---

Piyasada temkinli iyimserlik sürüyor

Piyasada temkinli iyimserlik sürüyor
27 Kasım 2020 - 09:21 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

TCMB dünkü PPK özetinde zorunlu karşılıklarda değişikliğe ihtiyaç olduğu vurgusunun ardından piyasalar kapandıktan sonra zorunlu karşılık oranlarını yükseltti. Zorunlu karşılıklarda kredi şartı da kaldırıldı. Yurt içinde TL varlıklarda pozitif hava korunurken, küresel çaptaki gelişmeler de önemini koruyor. Bugün yılın son Finansal İstikrar Raporu açıklanacak olup, TCMB'nin piyasalarla kuracağı iletişim önemli olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
10:00 Türkiye - Ekonomik Güven Endeksi Önem: Orta
10:30 TCMB Finansal İstikrar Raporu Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Aşı kaynaklı gelişmelerin etkisiyle küresel çapta gözlenen olumlu hava dün de genel olarak korunmaya devam etti. Türkiye ile Katar arasında Borsa İstanbul'da yüzde 10'luk hissenin alımına ilişkin anlaşma imzalandığı haberinin takip edildiği günü BIST-100 Endeksi %1,28'lik yükselişle 1.342,49 puandan tamamladı. ABD borsaları dün tatil nedeniyle kapalı olurken, bugün yarım gün işlem görecek. ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın karışık bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,88 - 7,89 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle
7,88'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi'nde dün yeni rekorlar günüydü. Endeks gün içi 1344 kapanış bazlı da 1342 ile tarihi zirvelerini geliştirmiş oldu. İşlem hacmi ise önceki zirve yenilemelere göre düşük kaldı. Endeks tarafında bir süredir bahsettiğimiz gibi temkinli iyimser görüşümüzü korumaya devam ediyoruz. Buna karşın yine bir süredir bahsettiğimiz mart ayından beri devam eden yükselen kanalın üst bandına yaklaşılmış durumda. Bu bölgenin ilk etapta güçlü direnç oluşturabileceğini değerlendiriyoruz. Bu kanalın üst bandı 1.370 civarında bulunuyor. Bu bölge maliyetlerin yenilenmesi açısından takip edilebilir. Aşağıda ise 1.325 - 1.320 aralığı ilk güçlü destek konumunda olacaktır. Buranın altında satışlar sertleşebilir.

Küresel piyasalarda, salgına dair haberler takip ediliyor

Hafta zayıf veri akışıyla tamamlanıyor

Endekste olumlu görünüm korunuyor

Endekste yatay seyir bekleniyor

Umpaş Holding ve Ray Sigorta sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KURT27 Kasım 2020 12:32

    ARKADAŞ BİR HİSSE 6 AYDIR YERİNDE SAYARMI  DENİZBANK YÖNETİMİ   .............DNZGYO LIGINI UNUTTU HERHALDE BİR EL ATIN ARTIK BİZ KÜÇÜK YATIRIMCILARDA MUTLU OLALIM

  • KURT27 Kasım 2020 12:30

    DNİZGYO ............YILDIRDI NE ZAMAN ZARARLARIMIZ CIKACAK YÖNETİM UYUYORMU KÜÇÜK YATIRIMCINI DUYSUN SESİNİ ARTIK