E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPiyasada sıkılaşma petrolü yükseltti---

Piyasada sıkılaşma petrolü yükseltti

Piyasada sıkılaşma petrolü yükseltti
01 Haziran 2021 - 08:10 borsagundem.com

OPEC+'nın petrol piyasasında sıkılaşma tahmini petrol fiyatlarını yükseltti

OPEC+ toplantısı öncesinde Ortak Teknik Komite'nin petrol stoklarında Eylül - Aralık döneminde günde 2 milyon varil ve yılın tamamı için günlük ortalama 1,4 milyon varil erime beklentisi ortaya koyması uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını yükseltti.

ABD'de başlayan yaz sezonu ile birlikte akaryakıt talebinin yükseleceği beklentilerinin güçlenmesinin etkisi ile ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı 70 dolar/varil seviyesini aştı.

Çin'de Caixin imalat PMI'nın Mayıs ayında yılın en yüksek seviyesine çıktığını açıklanması da petrol fiyatlarına destek verdi.

ICE'de Ağustos vadeli Brent petrolü 70,29 dolar/varil seviyesine kadar yükseldi ve şu sıralarda düne göre 0,83 dolar artıyşla 70,15 dolar seviyesinde.

NYMEX'de Temmuz vadeli Batı Teksas petrolünün varil fiyatı da 1,26 dolar artışla 67,58 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, OPEC+'nın üretimi yavaş şekilde artırma politikasını devam ettireceğini ve piyasanın OPEC+'nın arzındaki bu yavaş artışı absorbe edebilecek güçte olduğunu değerlendiriyorlar.

Brent petrolü için ilk direnci 70,75 dolar/varil olarak işaret eden analistler, aşağı hareketlerde ise destekleri 69,92 ve 67,88 dolar/varil olarak gösteriyorlar.

Altında güçlenme çabası

Asya Pasifik endeksleri Çin verileriyle karışık seyretti

Doğal gaz fiyatlarına zam yapıldı

TCMB'den kripto para raporu: 9 risk sıralandı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)