E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada pozisyonlar azaltılıyor---

Piyasada pozisyonlar azaltılıyor

Piyasada pozisyonlar azaltılıyor
12 Mayıs 2016 - 09:20 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah piyasa raporunda politik belirsizliğin arttığı bir ortamda hisse senedi, tahvil ve Türk lirasındaki yükselişleri pozisyon azaltıldığına dikkat çekti.

Dünya borsalarındaki bahar havası kısa sürdü. Güçsüz dolar ve güçlü petrolü arkasına alarak yükselen dünya borsaları dün aksam sert satışlarla sarsıldı. Fed faiz artırımı beklentisinin 2017 yılına ötelenmesi ve enerji fiyatlarındaki yükseliş piyasalardaki satışları tersine çevirmeye yetmedi.

Başkanlık sistemine geçiş tartışmalarına odaklanmış Türkiye piyasaları dar alanda top çevirmeye devam ediyor.  Hisse senedi ve tahvil piyasalarında politik şok sonrası yeni denge arayışları görülüyor. Doların değer kaybetmesine rağmen zayıflayan Türk lirası yumuşak karnımız olmaya devam ediyor.

Ankara kulisleri Ak Parti’nin MHP’nin desteğiyle başkanlık sistemi için anayasa değişikliğini zorlayacağına işaret ediyor. Yargıtay’ın MHP kongresi ile ilgili kararını ertelemesi, Ak Parti’nin “Partili Cumhurbaşkanı” senaryosunu gündeme getirmesi uzun bir pazarlık sürecinin açılış hamleleri olarak görülüyor.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 12.05.2016

Dünya piyasalarındaki satış dalgasına paralel Borsa İstanbul’da satıcılı bir seyir bekliyoruz.  Risk iştahının bozulduğu bir senaryoda politika cephesindeki belirsizlikler Türkiye piyasalarının küresel şoklara karşı daha duyarlı olmasına neden olur. Tek tesellimiz reel ekonominin finansal şoklara karşı dayanıklı olması.

Günün önemli şirket haberleri - 12.05.2016

Piyasalarla ilgili görüşümüzde bir değişiklik yok. Dışarıda küresel risklerin içeride politik belirsizliğin arttığı bir ortamda hisse senedi, tahvil ve Türk lirasındaki yükselişleri pozisyon azaltmak için kullanmaya devam ediyoruz.

BİST-100'de o seviyeye dikkat

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman Bağcı12 Mayıs 2016 20:52

    Erken seçim olursa düşer diyorlar bende katılıyorum ama böyle bir şey yok bence buralarda 80 bin üzeri sonra 83 bin. yatırım tavsiyesi değildir

  • vestelzade12 Mayıs 2016 14:30

    alın alın batan geminin malları bunlar oyuna gelmeyin ky

  • sonuçta 22.000'lerden gelindi buraya!12 Mayıs 2016 13:30

    son büyük düşüş olan 22.000'lerden gelindiği noktada hisse almak için uyur gezer olmak lazım herhalde!

  • cemil12 Mayıs 2016 12:57

    piyasamı kaldı. borsa 87 binde bitti. 2018 e kadar borsaya girilmez.