E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada oynaklık sürecek---

Piyasada oynaklık sürecek

Piyasada oynaklık sürecek
07 Mayıs 2020 - 09:15 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne pozitif başlaması bekleniyor.

Güne yatay seyirle başlayan ve gün boyunca dalgalı seyreden BIST-100 endeksi günü %0.17 düşüşle 98,571 seviyesinden kapattı. İşlem  hacmi 11.4 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil 39 hisse  değer kazandı, 54 hisse ise değer kaybetti. Dolar/TL gün boyunca 7.20 altında seyretse de bu sabah saatlerinde bu seviyenin üzerinde işlem görüyor. 
Küresel hisse piyasalarında da dün dalgalı bir seyir hakimdi. ABD'de ADP istihdam raporu beklentilerden daha iyi gerçekleşirken Çin'de açıklanan PMI ve dış ticaret dengesi karışık sinyaller üretti.
PMI halen zayıf ancak dış ticaret verisinde özellikle ihracatın  beklentilerin çok üzerinde gerçekleşmesi piyasalara pozitif yansıdı.
ABD'de teknoloji şirketleri ise yükselişlerini sürdürüyor. Dün petrol fiyatlarındaki gerileme ile endeksler negatif tarafta kapansa da bugün  vadeli piyasalar pozitif seyrediyor. Yatırımcılar bugün ABD'de  açıklanacak olan haftalık işsizlik başvurularını takip edecek, piyasa beklentisi 3mn kişi şeklinde.
İçeride ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, uluslararası yatırımcılarla bir video-konferans gerçekleştirdi. Türkiye'nin rezervlerinin yeterli olduğunu belirten Berat Albayrak birden fazla  ülkeyle swap görüşmelerinin ise halen devam ettiğini ve sonuçlandıkça açıklanacağını kaydetti. Öte yandan S&P Türkiye'nin uzun vadeli Döviz cinsinden kredi notunu "B+" ve uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise "BB-" olarak teyit etti.             
BIST-100 endeksinin güne pozitif başlamasını bekliyoruz. 98,000-97,500 destek seviyeleri iken 99,000-99,500 direnç bölgesi  olarak takip edilebilir. Endekste 99,500 aşılmadıkça dalgalanmanın  devamını bekliyoruz, ancak kısa vadeli pozisyonların 97,500 zarar-kes seviyesi olmak üzere korunmasını öneriyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)