E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada negatif açılış bekleniyor---

Piyasada negatif açılış bekleniyor

Piyasada negatif açılış bekleniyor
28 Ekim 2020 - 09:15 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde negatif açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Piyasada TCMB kararı haricinde yakından izlenen gelişmeler arasında ABD seçimleri, Brexit, coronavirüste küresel ve lokal artış trendi, AB ile tansiyonun yeniden artması endişesi, Azerbaycan-Ermenistan gerilimi ve S-400 hava savunma sistemleri konusunda devam eden süreç öne çıkıyor.

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası'nın beklentilerin aksine politika faizini sabit tutup sıkılaştırmayı faiz koridorunu genişleterek yapması ve jeopolitik endişelerle Dolar/TL 8,08'e kadar yükselmişti. Bu haftada TL'de benzer para birimlerinden negatif ayrışma ile birlikte görülen değer kaybı üzerinde etkili unsurların arasına son günlerde jeopolitik gelişmelerle AB ve ABD ile gerilimin artabileceği endişeleri de eklenmiş durumda. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hafta sonu ABD'ye yaptırımın neyse geç kalma yap söylemi ardından önceki günde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a
Müslümanlara karşı tavrı konusunda zihinsel tedaviye ihtiyacı olduğunu söylemini tekrarladı. Erdoğan Fransız mallarına yönelik boykot çağrısı da yaptı. likidite adımları sonucunda gecelik faizler %14,5'e yaklaşmış durumda. Dolar/TL PPK öncesi gördüğü 7,79 seviyelerinden yeni zirve olan 8,20'ye kadar yükselmiş durumda. 5 yıllık CDS ise TCMB'den faiz artışı beklentisiyle geçen hafta gerilediği 500 baz puanı aşarak sert yükselişte, CDS en son 536 seviyesinde.

BİST100 endeksi tarafında günün ilk yarısında yukarı yönlü bir seyir izlenirken öğleden sonra ise satış baskısıyla birlikte endeksin 1.140 puanı destek haline getirdiğini görüyoruz. Endekste kısa vadede
1.130 – 1.120 seviyesinin destek olması beklenirken, yukarı yönde 1.160 ve 1.180 seviyelerinin direnç oluşturmaya devam etmesini bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında negatif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Salı günü 1.252 - 1.271 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.268 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 144.558 adet azalarak 209.158 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.292 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.280’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.300 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.236 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.262 ve 1.270 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.245 ve 1.236 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Pyasalar, TCMB Başkanı Uysal'ı bekliyor

Şirketlerin açıklanan 2020 yılı Ocak-Eylül dönem kar zararları

1 doların altında fiyatı olan hisseler

Kar payı sınırı yıl sonuna uzatıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)