E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada kısa vadeli fırsatlar değerlendirilebilir---

Piyasada kısa vadeli fırsatlar değerlendirilebilir

Piyasada kısa vadeli fırsatlar değerlendirilebilir
22 Eylül 2020 - 09:30 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne tepki alımlarıyla başlaması bekleniyor.

Haftanın ilk işlem gününe pozitif tarafta başlayan BIST-100 endeksi gün içinde yurtdışı piyasaların da etkisiyle zayıfladı günü %2.2 kayıpla 1,087 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 14.8 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan sadece 13 hisse değer kazanabildi. Dolar/TL kuru 7.63, risk primi CDS ise 561 seviyesine kadar yükseldi. Yurtdışı vadeli piyasalarda ise sabah saatlerinde hafif negatif bir görünüm izleniyor.

ABD hisse endeksleri gün içinde kritik destek seviyelerine gerilese de kapanışlar gün yükseğine yakın gerçekleşti. Bu açıdan bakıldığında tepki ihtimalinden bahsedebiliriz. Ay başından bu yana yaklaşık %11 değer kaybeden Nasdaq endeksinde de Elon Musk açıklamalarıyla gerileyen Tesla'daki toparlanma ile tepki yükselişi işareti veriyor.

Avrupa'da özellikle bankalarla ilgili iddialar bankacılık sektöründe sert satışa sebep olurken, aynı zamanda artan vaka sayıları ulaştırma sektöründe de zayıflığa sebep oldu. Özellikle İngiltere'de artan vaka sayıları ile kısıtlamaların da artabileceği belirtiliyor. Piyasalarda ABD başkanlık seçimi yaklaşırken, Senato'daki destek paketinin gecikmesi, vaka sayılarının yeniden artış göstermesi ve merkez bankalarının "bekle-gör" politikaları sebebiyle oynaklık artış gösteriyor. Bu aşamada son 2 ayın en yüksek seviyelerini test eden Dolar endeksini kısa vadede strateji oluşturmak adına yakından takip etmekte fayda görüyoruz. Kısa vadede hem Euro hem de emtia tarafında buna bağlı olarak pozisyon önermiyoruz. Bugün içeride tüketici güven endeksi, ABD'de ise FED Başkanı Powell'ın açıklamaları takip edilecek.

BIST-100 endeksinin güne tepki alımlarıyla başlamasını bekliyoruz. Dünkü satışlarla kırılan 1,095 desteğini direnç olarak takip ediyoruz. Bu aşamada pozisyonları yeniden artırmak için bu seviyenin aşılması gerektiğini düşünüyoruz. 1,085-1,075 ve 1,065 seviyelerini ise destek seviyeleri olarak belirliyoruz. Bugün için 1,095 aşılması halinde kısa vadeli fırsatlar değerlendirilebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)