E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada hafif satıcılı açılış bekleniyor---

Piyasada hafif satıcılı açılış bekleniyor

Piyasada hafif satıcılı açılış bekleniyor
20 Kasım 2020 - 09:35 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de toplam coronavirüs hasta sayısı 4.542 kişi artarak 430.170’e, hayatını kaybeden kişi sayısı 123 kişi artarak 11.943’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 364.573.
• Joe Biden: Covid - 19 yüzünden ekonomiyi kapatmayacağım, virüsü bitireceğim.
• JP Morgan tarafından hazırlanan raporda, Merkez Bankası'nın yeni başkanı Naci Ağbal'ın bugünkü toplantıda 475 baz puan faiz artırımı yaparak göreve ihtiyatlı ve kararlı bir başlangıç yaptığı belirtildi.
• AB Komisyonu Başkanı Von Der Leyen: Aralık ayında coronavirüs aşıları için şartlı izin verebiliriz.
• Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'ye yaptırım ihtimalinin bir sonraki AB zirvesinde görüşüleceğini açıkladı .
• Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun İsrail'e gerçekleştirdiği ziyarete yönelik, "Bu ziyaretin arkasında İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarındaki hukuk dışı eylemlerine meşruiyet kazandırmak amacı yatmaktadır." ifadeleri kullanıldı.
• AB üyesi ülkelerin liderleri, toplam 1,8 milyar euroluk 2021-2027 yılları bütçesi ve Covid-19 ekonomik sonuçlarına karşı hazırlanan kurtarma programı konusunda uzlaşı sağlayamadı.
• Dağlık Karabağ'daki çatışmaları sona erdiren ateşkes anlaşmasından 10 gün sonra bir açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanlığı ofisi, ateşkese uyulup uyulmadığının takip edilmesi için Minsk Grubu ve uluslararası gözlemcilerin devreye girmesi çağrısında bulundu.
• Çin Merkez Bankası beklentiler dahilinde faiz oranlarında değişikliğe gitmedi.

Ne Olacak?

• İçeride Tüketici Güven Endeksi ve Merkezi Hükümet Borç Stoku açıklanacakken, Almanya’da ÜFE verisi, Euro Bölgesi’nde ise AMB Başkanı Lagarde’nin konuşmaları ön planda olacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalarda coronavirüsün yayılmasına karşı alınan yeni kısıtlama önlemleri aşı gelişmelerinde kaydedilen hızlı ilerlemeleri gölgelerken, dolar endeksi önemli paralar karşısında iki yılın en düşük seviyesinde tutundu.

Haftanın dördüncü işlem gününde küresel piyasalarda karışık bir seyir izlenirken, artan Covid - 19 vaka sayıları nedeniyle küresel ekonomideki toparlanmaya ilişkin endişeler dünya borsalarında satıcılı bir seyir izlenmesine neden olurken yurt içi piyasaların pozitif ayrıştığı görüldü.

Dün Merkez Bankası Naci Ağbal başkanlığındaki ilk toplantıda, politika faizini piyasa beklentilerine paralel 475 baz puan artışla %15'e yükseltti. Fonlama kompozisyonunda sadeleşmeye giden Merkez Bankası, artık haftalık reponun ana politika aracı olacağını duyurdu. PPK toplantısı sonrası paylaşılan duyuruda; küresel ekonominin üçüncü çeyrekte kısmi toparlanma gösterdiği, ancak, son dönemde artış gösteren Covid - 19 vakaları nedeniyle önümüzdeki dönemde küresel ekonomiye ilişkin belirsizliklerin yükseldiği ifade edildi. Duyuruda, düşük enflasyon ortamının kalıcı olarak tesisinin, ülke risk primlerinin düşmesi, dolarizasyon eğiliminin tersine dönmesi, döviz rezervlerinin artış eğilimine girmesi ve finansman maliyetlerinin kalıcı olarak gerilemesi yoluyla, makroekonomik ve finansal istikrarı olumlu etkileyeceğinin değerlendirildiği belirtildi. Merkez Bankasının, fiyat istikrarını sağlama ve sürdürme temel amacına enflasyon hedeflemesi rejiminin gerektirdiği şeffaflık, öngörülebilirlik ve hesap verebilirlik ilkelerini uygulayarak ulaşacağı vurgulanan duyuruda, Bu ilkeler ışığında, Merkez Bankası fonlaması temel politika aracı olan bir hafta vadeli repo faiz oranı üzerinden yapılacak ve bu faiz oranı parasal duruş için tek gösterge niteliğinde olacaktır. ifadelerine yer verildi. PPK öncesi gün içi en düşük 7,63 seviyesini gören Dolar/TL kurunda fiyat ilk tepki olarak 7,51 seviyesine geriledi. Türkiye'nin risk priminin göstergesi olan CDS ise 380 baz puana kadar geriledi. BİST100 endeksi tarafında ise günün ilk yarısında yukarı yönlü bir seyir izlenirken öğleden sonra ise alımların hızlanmasıyla birlikte endeks 1.300 puanı aşarak rekor bir kapanış yaptı. Endekste kısa vadede 1.300-1.292 seviyesinin destek olması beklenirken, yukarı yönde 1.330 - 1.340 seviyelerinin direnç oluşturmasını bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Perşembe günü 1.448 - 1.510 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.488 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 22.769 adet azalarak 454.268 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.451 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.600’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.750 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.450 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.500 ve 1.510 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.475 ve 1.464 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

TL varlıklarda pozitif ayrışma bekleniyor

Günün önemli şirket haberleri 20/11/2020

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

Endekste yükselişin devamı için olumlu görünüm

Haftanın son işlem gününde ön plana çıkanlar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)