E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada hafif alıcılı bir açılış beklentisi hakim---

Piyasada hafif alıcılı bir açılış beklentisi hakim

Piyasada hafif alıcılı bir açılış beklentisi hakim
15 Aralık 2020 - 08:33 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye'de korona virüs vaka sayısı 29.617 artarak 1.866.345'e yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 5.064 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 229 kişi artarak 16.646'ya yükseldi. İyileşen sayısı 1.631.944'tür.
• ABD, Rusya'dan S-400 çalışması nedeniyle Türkiye'ye bazı uygulama kararı aldı.
• ABD Hazine Bakanlığı'nın açıkladığı yaptırımlara göre, Savunma Sanayi Başkanlığı ABD'den ihracat lisansı alamayacak ve ABD'li ve uluslararası finans kuruluşlarından kredi alamayacak.
• Yaptırım listesinde Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in yanı sıra, Mustafa Alper Deniz, Serhat Gençoğlu ve Faruk Yiğit isimli Türk vatandaşları da yer aldı.
• ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Uyarılarımıza rağmen Türkiye, Rusya'dan S-400 sistemi satın alma ve test etme çalışmalarına devam etti. Bugün Türkiye'nin Savunma Sanayii Başkanı'na yaptırımları ABD'nin tam olarak uygulayacağını gösteriyor. Rusya'nın savunma sektörü ile önemli işlemlere müsamaha göstermeyeceğiz.
• Dışişleri Bakanlığı ABD'nin Türkiye'ye karşı tek hataları yaptırımlar içeren kararını reddediyoruz.
• SSB İsmail Demir'den ABD'nin yaptırım kararı sonrası açıklama: Benim ve ekibimin duruşunu değiştirmeyecek.
• Cumhurbaskanı Erdoğan: Sokağa çıkma sınırlaması 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den 4 Ocak Pazartesi saat 05.00'e kadar kesintisiz uygulanacaktır.
• Erdoğan:
• Erdoğan:% 18'den% 8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar% 8 olarak devam edeceğiz.
• Erdoğan: Konaklam yeme içmeye, yolcu taşımacılığından onarım onarıma birçok sıfat KDV indirimlerinin 1 Haziran'a kadar uzattık.
• ABD'de Seçiciler Kurulu, Joe Biden'ın ülkenin 46. başkanı olarak resmen onayladı.
• Hollanda, Korona virüs vaka sayılarını düşürebilmek için beş hafta kapanma kararı aldı.

Ne Olacak?

• İçeride Bütçe Dengesi açıklanacakken, İngiltere’de İşsizlik Oranı, ABD’de Kapasite Kullanım Oranı ve Sanayi Üretim Endeksi açıklanacak.
• Asgari Ücret Komisyonu ikinci toplantısı bugün gerçekleşecek.
• TCMB, 2021 yılına ilişkin Para ve Kur Politikası metnini yarın yayımlayacak.
• TCMB Başkanı Naci Ağbal, Perşembe günü Türkiye Bankalar Birliği üyesi ilk 10 banka dışındaki bankaların genel müdürleri ile toplantı yapacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalarda gündem yoğunlukla korona virüs. Korona virüs vakaları dünyada artmaya devam ediyor. Almanya ve Hollanda ise vaka sayılarındaki artışın azalması ve durdurulması için çözümü ülkeyi tam kapasite ile durdurmakta buldu.

ABD tarafında da FDA’nın ilk olarak onay vermediği Pfizer’in Kovid - 19 aşısında, Trump ve Yönetimi FDA Başkanının görevi bırakmasını istedi. Son gelişmelerin ardından FDA Pfizer'in Kovid -19 aşısının kullanımına izin verdiğini duyurdu. ABD tarafında teşvik paketi belirsizliğinin de sürdüğünü hatırlatalım.

Trump’ın veto edeceğini söylediği ABD'de Türkiye'ye Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini satın almasından dolayı yaptırım uygulanmasını da içeren 740 milyar dolarlık Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa Tasarısı (NDAA), Temsilciler Meclisi'nde ezici bir çoğunluğun desteğiyle kabul edildi. Trump twitter’dan yaptığı açıklama ile tasarıyı veto edeceğini yinelerken, açıklama sonrası iç piyasalar desteklemeye devam etti.

BİST100 endeksi haftanın ilk işlem gününe haber akışları eşliğinde pozitif başladı. İçeride açılışın ardından Sanayi Üretim Endeksi açıklandı. Ekim ayında sanayi verileri ekonomideki canlanmanın genele yayılarak devam ettiğinin izlemini vermekte. Sanayi üretimi mevsimsellikten arındırılmış seriye göre aylık bazda %1,1, yıllık bazda %10,2 büyüdü. İyi gelen sanayi verileriyle desteklenen endeks, pozitif başladığı işlem gününü %1,30 oranında yükselişle 1.388 seviyesinden tamamladı. Bilişim sektörü payları %3,21 oranında değer kazanırken, spor sektörü payları %2,02 değer kaybetti. BİST100 endeksinde takip edeceğimiz direnç seviyeleri 1.396 - 1.403 - 1.412 olacakken, destek seviyeleri 1.379 - 1.370 - 1.363 olarak takip edilecek.

Bu hafta küresel piyasalarda ve yurtiçinde veri akışı yoğun olacak. İçeride bugün Asgari Ücret Komisyonu ikinci toplantısı, yarın TCMB, 2021 yılına ilişkin Para ve Kur Politikası metni, Perşembe günü ise TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın Türkiye Bankalar Birliği üyesi ilk 10 banka dışındaki bankaların genel müdürleri ile toplantısı olacak. Çarşamba günü ABD’de FED Faiz Kararı açıklanacak.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Pazartesi günü 1.531 - 1.555 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.545 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 6.669 adet azalarak 534.732 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 yer HO'nun geçtiği 1.513 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.610'un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.750 Aşağı ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.530 destek kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı 1.558 ve 1.569 seviyesi bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönü ise 1.537 ve 1.530 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip.

Ünlü Yatırım bankasından dolar kararı

Vadelilerde ABD Yatay, Avrupa Satıcılı

Yaptırım kararları sonrası dolar ve euro

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)