E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada hafif alıcılı açılış beklentisi hakim---

Piyasada hafif alıcılı açılış beklentisi hakim

Piyasada hafif alıcılı açılış beklentisi hakim
11 Şubat 2021 - 09:00 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 8.642 artarak 2.556.837’ye yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 664 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 95 kişi artarak 27.093’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.4445.285.
• Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin yaklaşık 15 milyon doz aşıyı temin ettiğini ve toplamda 100 milyon dozdan fazla aşı için anlaşmalarını tamamladığını belirtti.
• Koca: Özellikle yüz yüze eğitimin, uygulamalı eğitimler dışında, bu dönemde başlatılmasının risk teşkil ettiğini söyleyebilirim .
• Koca: Mutasyonlu virüsün görüldüğü il sayısı 33'e kadar çıktı .
• Koca: Bu ay 500.000 - 800.000 arası BioNTech aşısı gelecek. Mart sonunda 4.5-5 milyona tamamlanmış olacak .
• ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Biden, Xi ile görüşmesinde Pekin ile ilgili "endişelerini" dile getirdi.
• ABD Hazine Bakanı Yellen: Kripto paralar ve sanal varlıkların kötüye kullanımı büyüyen bir sorun.
• Fed Başkanı Jerome Powell, New York Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada "ABD'de istihdam piyasası güçlü olmaktan oldukça uzak. İşgücü piyasasında tam iyileşme için daha fazla mali destek gerek" dedi.
• Powell: Güçlü istihdam piyasasına yanıt olarak tek başına para politikasını sıkılaştırmayacağız .
• Powell: Politika bir süre %2 hedefinin ılımlı düzeyde üstünde enflasyona ulaşmayı hedefleyecek .
• Powell: Önümüzdeki aylarda enflasyon okumalarında muhteelen bir artış göreceğiz, buna çok fazla anlam yüklenmemeli .
• Powell: Yavaş bir aşılamadan kaynaklı riskler aşağı yönlü .
• ABD Başkanı Joe Biden, Myanmar'da sivil yönetime darbe yapan askerlere karşı yaptırım kararı aldıklarını açıklad ı.
• Katar ile Suudi Arabistan arasında 14 Şubat itibariyle Ebu Semra Sınır Kapısı üzerinden Covid-19 önlemlerine uyularak ticari faaliyetlerin başlayacağı açıklandı.
• ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı. Dışişleri bakanlığı Sözcüsü Ned Price tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada “Kavala’ya yönelik şüpheli suçlamalar, gözaltına alınması ve yargılanmasının sonuçlanmasında hakkındaki davaların birleştirilmesiyle yaşanan gecikme hukukun üstünlüğü ve demokrasi ilkelerine gölge düşürüyor” denildi.

Ne Olacak?
• Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de İşsizlik Başvuruları açıklanacak.
Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasasında 22 Şubat Pazartesi günü Dolar/Ons gümüş fiksing işlemlerine başlanması planlanıyor.
• Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalarda iyimser tablo devam ediyor. Korona virüs aşı dağıtımına dünya çapında yoğunluk verilmesi, ABD tarafındaki verilerin beklentilerden iyi gelmesi, korona virüs vaka sayılarının önceki haftalara nazaran daha olumlu seyretmesi ve mali teşvik paketinin ekonomideki toparlanma eğilimini destekleyeceğine yönelik beklentiler risk iştahını artırıyor. 

Ayrıca ABD Başkanı Joe Biden 1,9 trilyon dolarlık paketi görüşmek üzere iş insanlarıyla bir araya gelmesi sonrası destek paketine ilişkin artan beklentiler risk iştahını destekliyor.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe %0,61 oranında yükselişle 1.553 seviyesinden başlangıç yaptı. Günün ilk yarısında yükseliş eğilimini devam ettiren endeks 1.555 seviyesini test etti. Gün içinde endekse kar realizasyonları gelirken endeks geçtiğimiz günü %0,20 oranında 1.547 tamamladı. Bilişim sektörü payları %1,76 oranında değer kazanırken, finansal kiralama faktöring sektörü payları %1,85 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde takip edilecek direnç seviyeleri 1.557 - 1.567 - 1.577 olacakken, destek seviyeleri ise 1.536 - 1.526 - 1.516 olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Partisinin Meclis grup toplantısında yeni anayasa çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, partilere çağrıda bulunarak ''Gelin yeni anayasa tekliflerimizi yıl içinde hazırlamaya başlayalım ve tartışalım'' dedi. Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, ''Barış arayışı varsa sende bana meydan okuma, haddini bil. Sen bazı dağlara güveniyorsun, o güvendiğin dağlara kar yağdı. Hiçbirinden sana fayda gelmez ama biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Onun için çılgın Türkleri iyi tanıyacaksın'' diye konuştu. ''İki devletli çözümden başka Kıbrıs'ta çözüm yolu kalmamıştır'' diyen Erdoğan, ''Artık federasyon diye bir şey yok. İster kabul edersiniz ister etmezsiniz'' ifadelerini kullandı.

ABD Çalışma Bakanlığı, Ocak ayına ilişkin TÜFE verisini açıkladı. Buna göre, Amerikalı tüketicilerin yaşam maliyeti, Ocak ayında bir önceki aya göre beklentilere paralel olarak % 0,3 arttı. TÜFE, Aralık
2020'de ise aylık bazda %0,2 artmıştı. TÜFE yıllık bazda ise %1,4 artış kaydetti.

Küresel ekonomik toparlanmaya dair iyimserlik, güvenli liman talebini zayıflatıyor. Doların 6 majör dövizin ticaret ağırlıklı sepeti karşısında performansını ölçümleyen ABD dolar endeksi, %0,1 düşüşle 90,34’e geriledi. Dolar / TL tarafında ise gevşeme sürüyor.

TCMB’nin politika bileşimini uzun süre sıkı tutacağı ve faiz indirimlerini yılın büyük bölümünde değerlendirmeyeceği yönündeki söylemlerini Salı günü yatırımcı toplantılarında da tekrarlarken TL'de değer kazancı sürüyor. Dolar / TL geçtiğimiz gün 7,03’e kadar gerilerken, 7,10 – 7,15 direnç, 7,00 – 6,80 destek seviyeleri olarak takibimizde olacak.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Çarşamba günü 1.632 - 1.661 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.652 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.603 artarak 524.041 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1639 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.670’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada
1.680 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.633 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.657 ve 1.668 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.641 ve 1.633 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 11/02/2021

 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)