E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Piyasada hafif alıcılı açılış bekleniyor

Piyasada hafif alıcılı açılış bekleniyor
24 Ağustos 2021 - 08:44 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 18.857 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 232 kişi olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin MKYK Toplantısı'na başkanlık edecek .

ABD Başkanı Biden, ABD Gıda ve İlaç Dairesinin Pfizer-Biontech Kovid-19 aşısının kullanımına tam onay verdiğini anımsatarak, özel şirketleri çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmeye davet etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillo ile ortak basın toplantısı düzenleyecek .

Uluslararası Para Fonu Başkanı Georgieva: SDR tahsisi, küresel ekonomik sisteme ilave likidite sağlayacak, ülkelerin döviz rezervlerini artıracak ve daha pahalı iç veya dış borçlara olan bağımlılıklarını azaltacak.

ABD’de 2. el konut satışları stoklardaki artışın etkisiyle ikinci ayda da yükselişini sürdürdü.

ABD'nin sermaye piyasaları gözetim, denetim kurumu SEC, yatırımcıların risklere ilişkin farkındalıklarını artırmak üzere New York'ta halka açılacak Çin şirketleri için yeni bildirim zorunlulukları yayınlamaya başladı .

ABD'de Temsilciler Meclisi, Biden'ın ekonomik ajandasının yasalaştırılması yönünde ilerlemeye ilişkin oylamayı erteledi.

Ne Olacak?

Yurtdışı gelişmelerde Almanya'da GSYİH verisi takip edilirken, ABD'de Konut Satışları ve Ham Petrol stokları verisi takip edilecek.

İngiltere başkanlığında Afganistan konulu G7 Zirvesi yapılacak.

Jackson Hole Toplantısı 26 - 28 Ağustos’ta gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yurtiçinde piyasalar haftaya pozitif bir başlangıç yaparak, haftanın ilk işlem gününde BİST100 endeksinin küresel piyasalara paralel olarak yukarı yönlü başlamasının ardından öğleden sonra da gücünü korumaya devam etti. Endeks gün içinde 1.463 puanı görerek bankacılık sektörü hisseleri öncülüğünde günü yükselişle kapattı. Bu hafta, ABD'de perşembe günü başlayacak ve artan Kovid-19 vaka sayıları nedeniyle çevrimiçi gerçekleştirilecek Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'nda Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşmanın yanı sıra yoğun veri gündemi de takip edilecek. Dün ABD ve Euro bölgesinde öncü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verisi takip edildi, bugün Almanya'da, Perşembe günü de ABD'de açıklanacak olan büyüme verileri öne çıkıyor. ABD'de imalat sektörü PMI Ağustos'ta 61.2 (beklenti: 62.5, önceki: 63.4), Bileşik PMI Ağustos'ta 55.4 (beklenti: 58.3, önceki: 59.9) ve Hizmet sektörü PMI Ağustos'ta 55.2 (beklenti: 59.5, önceki: 59.9) geldi. Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 8,46 seviyelerinde işlem gördü. Haftanın ilk işlem gününde piyasalarda yurtiçinde gelen Tüketici Güveni verisi takip edildi. Ağustos ayında tüketici güveni önceki aya göre 1,6 puan düşüşle 78,2’ye geriledi. 2021’in Nisan ve Mayıs aylarındaki sıkı kapanma tedbirlerinin ardından gelen normalleşme ile birlikte Haziran ve Temmuz döneminde cılız artışlar görüldü. Son açıklanan Ağustos verisi ile yön yeniden aşağı döndü. Ons altın tarafında piyasalar Fed'in varlık alımı azaltımıyla ilgili herhangi bir mesaj verip vermeyeceğini takip etmek için cuma günü gerçekleştirilecek Jackson Hole toplantısına odaklanırken altın fiyatları haftaya yükselişle başladı. Fed Başkanı Jerome Powell’ın cuma günü yapacağı konuşmada varlık alımı azaltımlarıyla ilgili mesajlar vermesi bekleniyor. Geçen hafta dalgalı bir seyir izledikten sonra haftayı yükselişle kapatan ons altın, yeni haftaya da yükselişle başlayarak 1.800 dolara yükseldi. Borsa İstanbul tarafında BİST100 endeksi geçtiğimiz hafta 1.430 puan desteğini görmesinin ardından başlayan yükseliş dün 1.465 direncine çok yaklaştı, endeks bu seviyenin üzerinde kalmayı başarabilirse bu hafta 1.510 seviyesi kısa vadede hedef olabilir, aşağı yönde ise dönüşten bahsedebilmemiz için endeksin 1.430 puanın altında kapanışlar yapması gerekmektedir.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Pazartesi günü 1.566 - 1.584 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.581 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 999 azalarak 483.850 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1567 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.600’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.650 seviyesi kısa vadeli hedef haline gelebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.562 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönlü hareketlerde 1.591 ve 1,600 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönlü hareketlerde ise 1.572 ve 1.562 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Altında 'Kaplan' çıkışı

Politeknik ve Derimod sorusu

Asya’da endeksler ‘aşı onayı’ ile yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)