E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Piyasada hafif alıcılı açılış bekleniyor

Piyasada hafif alıcılı açılış bekleniyor
14 Haziran 2021 - 08:22 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültene göre endeksin güne hafif alıcılı açılışla başlaması bekleniyor.

ECB Başkanı Lagarde’nin piyasa dostu açıklamaları, ECB’nin faiz kararını değiştirmemesi ve ABD enflasyon verilerinin beklentilerin üzerine gelmesine rağmen Fed Politikasının etkilenmeyeceği beklentisi ile küresel piyasalarda risk iştahı yüksekti.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yurtiçi piyasalar ise özellikle kurdaki geri çekilme ve aşılanmadaki hızlanma ile geçen hafta destek buldu. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününe BİST100 endeksi küresel piyasalara paralel olarak %0,31 oranında yükselişle 1.461 seviyesinden başlangıç yaptı. ABD enflasyon verisi ile ABD politika faizi arasındaki makasın açılması sonrası gelişmekte olan ülkelerin para birimleri değer kazanırken, Dolar / TL 8,28, ABD 10 yıllık tahvil faizleri ise %1,42’lere kadar geriledi. Yurtiçi piyasalar da bu gelişmeler ile desteklendi. BİST100 endeksi Cuma günü %0,39 oranında yükselişle 1.460 seviyesinden tamamladı. Turizm sektörü payları %0,88 oranında değer kazanırken, madencilik sektörü payları %1,61 oranında değer kaybetti.

Bu hafta veri gündemi çok yoğun olacak. Gerek ekonomi alanında, gerek siyasi anlamda haber ve veri akışı gündemlerden düşmeyecek görünüyor. Bugün NATO Liderler Zirvesi başlayacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Biden ile görüşecek. Çarşamba günü Fed Faiz Kararı, Perşembe günü ise TCMB Bankası Faiz Kararı piyasaların odağında olacak. Özellik Cumhurbaşkanı Erdoğan2ın ‘faizlerin yüksek olduğunu’ dile getirmesi ile bu ay yapılacak faiz kararının yurtiçi piyasaların yön bulması açısından önem arz ettiğini düşünüyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Cuma günü 1.566 - 1.583 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.576 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 6.369 artarak 598.820 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.568 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.597’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.700 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.557 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.587 ve 1.600 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.570 ve 1.560 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Önem derecesi çok yüksek hafta! Merkez bankası faiz indirir mi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)