E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Piyasada hafif alıcılı açılış bekleniyor

Piyasada hafif alıcılı açılış bekleniyor
03 Mart 2021 - 09:00 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 11.837 artarak 2.723.316’ya yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 668 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 68 kişi artarak 28.706’ya yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.586.073.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir videokonferans görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Fransa ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.
• ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Türkiye ile Suriye'deki ortak çıkarlarımızı gerçekleştirebilmek amacıyla yapıcı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz." dedi
• Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında, Türk savunma sanayiinin açık veya gizli ambargolarla hedef alındığı vurgulandı .
• Katar Savunma Bakanlığı: Türkiye ile yeni işbirliği anlaşmaları imzaladık .
• IMF Başkanı Georgieva, G20 ülkelerinden özel çekme hakları olarak adlandırılan rezerv para biriminin yeni tahsisi üzerinde çalışmak için devam sinyali aldıklarını ifade etti.
• İtalya'da korona virüs salgın eğrisinin yükselmesi ve İngiliz varyantının en yaygın tür haline gelmesi üzerine bazı bölgelerde okulların tamamen uzaktan eğitime geçmesi gibi yeni tedbirler açıklandı.

Ne Olacak?

• Yurtiçinde Şubat ayı enflasyon verileri açıklanacak.
• Yurtdışı piyasalarda PMI verileri açıklanacak.
• ABD’de ADP Tarım Dışı İstihdam ön planda olacak.
• Türkiye-KKTC 2021 İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü bugün imzalanacak.
• Fed Başkanı Jerome Powell, yarın Mart tarihinde düzenlenecek olan WSJ İstihdam Zirvesi'nde ABD ekonomisine ilişkin bir konuşma yapacak.
• ABD Senatosu, Biden'ın 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketini bu hafta görüşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Tahvil piyasalarının seyri ve ABD'deki ekonomik destek paketine ilişkin gelişmelerin gündemin odağındaki yerini korumaya devam ediyor. Haftaya risk iştahı yüksek başlayan piyasalar, geçtiğimiz işlem gününe hafif satıcılı başladı. İç piyasalar tarafına baktığımızda ise normalleşme adımlarının gelmesinin ardından beklenen iyimserlik geçtiğimiz günün açılışına yansımadı. BİST100 endeksi güne küresel piyasalara paralel olarak %0,07 oranında azalışla 1.526 seviyesinden başlangıç yaptı. Açılışın ardından bilanço açıklamaları ile hisse bazlı hareketlerin ön plana çıktığı görüldü. Haber ve veri akışının sakin olduğu işlem gününü BİST100 endeksi %0,09 oranında yükselişle 1.528 seviyesinden tamamladı. Ulaştırma sektörü payları %5,87 oranında değer kazanırken, madencilik sektörü payları %4,44 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde takip edilecek direnç seviyeleri 1.538 - 1.547 - 1.556 olacakken, destek seviyeleri ise 1.519 - 1.509 - 1.500 olarak takip edilecek.

Dolar / TL tarafında baktığımızda, son haftalarda volatilitenin yüksek olduğu kurda 7,30 seviyesi denge olarak gözüküyor. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin de %1,40’lara kadar gerilemesi kurda geri çekilmenin en önemli unsuru olarak ön plana çıkıyor. Dolar/TL'de 6,9'dan başlayan ve 7,4850'e kadar süren değer kaybında olduğu gibi değer kazancında da benzer para birimlerinden açık ara ayrışma yaşandı. TL'nin Salı günü dolar karşısındaki yaklaşık %2,5 değer kazanırken benzer para birimlerindeki kazançlar genelde %1'in altında kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde İnsan Hakları Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan insan hakları eylem planının 2 yıllık bir zaman diliminde uygulanmak üzere hazırlandığını belirtti. Konuşmada, Avrupa Birliğine tam üyelik konusundaki irade güçlü bir şekilde yansıtılacağı, karşılıklı hak ve yükümlülükler çerçevesinde müzakere sürecinin bir an önce tamamlanması için adımlar atılacağı ve Avrupa Birliği ile vize serbestisi diyaloğunda karşılanması beklenen hususlara yönelik çalışmalara hız verileceği ön plana çıktı.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Nisan kontratı, Salı günü 1.600 - 1.630 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.613 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 1.578 azalarak 452.212 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1592 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.633’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.670 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.592 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.625 ve 1.633 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.605 ve 1.595 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

Günün önemli şirket haberleri 03/03/2021

Enflasyonu beklerken kurlar sakin

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)