E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Piyasada hafif alıcılı açılış bekleniyor

Piyasada hafif alıcılı açılış bekleniyor
20 Ekim 2020 - 08:27 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de toplam korona virüs hasta sayısı 2.026 kişi artarak 349.519’a, hayatını kaybeden kişi sayısı 75 kişi artarak 9.371’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 305.427.

• ABD Başkanı Trump, FBI, Demokrat başkan adayı ve eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Ukraynalı enerji şirketi Burisma ile ilişkisi olduğu iddialarını soruşturması gerektiğini söyledi.

• Fed Başkanı Powell, doların küresel rolü dikkat alındığında dijital para birimine ilişkin, ABD'nin politika, inovasyon ve gelişmelerde ön saflarda olması gerektiğini belirterek, "ABD için bunu doğru bir şekilde yapmanın ilk yapmaktan daha önemli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

• OPEC ve OPEC dışı bazı petrol üreticisi ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, Nisan ayında kararlaştırılan "Üretim Kesintisi Anlaşmasına" tam bağlılık vurgusunda bulundu.

• ABD'den 6 Rus askeri istihbaratçıya siber saldırı suçlaması yapıldı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo: ‘’Kendisini siber alanda istikrarın öncüsü olarak tanıtan Rusya, aslında küresel internetin en büyük yıkıcılarından biridir. Rusya'yı sorumsuz davranışlarına son vermeye çağırıyoruz’’ dedi.

• İngiltere, Rus askeri istihbaratını 2020 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın düzenleyici kuruluşlarına siber saldırı yapmakla suçladı.

• Galler'de 2 haftalık karantina ilan edildi.

• Çin Merkez Bankası gösterge konumundaki temel kredi faiz oranını 1 yıl vade için %3,85 seviyesinde tuttu.

Ne Olacak?

• İçeride Merkezi Hükümet Borç Stok’u açıklanacakken, Almanya’da ÜFE, Euro Bölgesi’nde Cari İşlemler Dengesi ön planda olacak.

• Trump ve Biden 22 Ekim’de canlı yayında televizyon tartışmasına çıkacak.

• Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, 27 Ekim’de CITI’nin organize ettiği yatırımcı toplantısına katılacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Korona virüs vakalarının artması ve Avrupa’da sokağa çıkma yasaklarına başlanmasına rağmen, ABD’de teşvik paketi beklentileri ile oluşan olumlu beklentiler ile haftaya risk iştahı artarak başlandı.
İç piyasaya baktığımız da ise T L’de son dönemde artan değer kayıpları nedeniyle 22 Ekim’de Para Politikası Kurulu toplantısından çıkacak kararların yurtiçi piyasaların performansında belirleyici olmasını bekliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi günü Fatih sondaj gemisinde incelemelerde bulunmasının ardından yaptığı açıklamada, "Test, analiz ve detaylı mühendislik çalışmaları sonunda keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metreküp daha ilave edildi. Böylece Sakarya sahasının Tuna-1 bölgesindeki toplam doğal gaz rezervi miktarı 405 milyar metreküpü buldu." ifadelerini kullandı.

Haftanın ilk işlem gününe BİST100 endeksi ABD vadelilerindeki pozitiflik ve risk iştahının artması ile %0,45 oranında yükselişle 1.198 seviyesinden başladı.

Gün içinde özellikle bankacılık sektörü payları önderliğinde endeks 1.200 seviyesini 3 ay sonra yeniden aştı. BİST100 endeksi pozitif başladığı günü %1,06 oranında yükselişle 1.205 seviyesinden tamamladı.

Turizm sektörü payları %%6,52 oranında değer kazanırken, elektrik sektörü payları %1,53 oranında değer kaybetti.

Dolar / TL tarafında ise geçtiğimiz hafta gerçekleşen kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler ile birlikte rekor seviyeleri test eden Dolar / TL kuru geçtiğimiz haftanın son işlem gününde aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Merkez Bankası’nın normalleşme ve sıkılaşma adımları ile zaman zaman aşağı yönlü hareketlenmeler sergileyen kur geçtiğimiz haftayı 7,92 seviyelerinde kapattı.

Bu hafta gözler TCMB'nin gerçekleştireceği toplantıda olacak. Perşembe günü gerçekleşecek olan toplantıda politika faiz kararı açıklanacak. Son toplantıda TCMB sürpriz şekilde 200 baz puanlık faiz artış yoluna gitmişti. Dolar / TL kurunda takip edeceğimiz direnç seviyeleri 7,93 - 7,96 seviyeleri takip edilecekken, aşağı yönlü geri çekilmelerde ise 7,85 - 7,80 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilecek .

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Pazartesi günü 1.316 - 1.333 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.330 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 4.428 adet azalarak 455.939 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.312 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.355’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.390 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.315 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.340 ve 1.347 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.323 ve 1.315 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)