E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasada gözler Draghi'de---

Piyasada gözler Draghi'de

Piyasada gözler Draghi'de
08 Eylül 2016 - 09:41 borsagundem.com

A1 Capital, sabah raporunda Avrupa Merkez Bankasının bugün açıklayacağı faiz kararını ve piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi.

Bugünün ekonomik veri takvimine baktığımızda Yurt içinde Sanayi üretimi ve ABD işsizlik dataları ile Avrupa Merkez Bankası Faiz Kararı ve Draghi Konuşmasının öne çıkacağı söylenebilir. Güne ise sabah saatlerinde gelen Japonya büyüme verileri ile başladık. Beklentilerin üzerinde 0.2% olarak açıklanan veri, yapılan genişleme hamlelerinin yerini bulduğu izlenimini doğurdu. Ayrıca Çin ticaret dengesinin beklentiler altında kaldığıda gözden kaçırılmamalıdır. Asya kanadında halen belirsiz sinyaller gelmeye devam ediyor. Bugünün en önemli beklentisinin ise AMB’nın faiz kararının olacağı görülmektedir. Brexit kararının verilmesinin ardından ikinci merkez bankası toplantısı olacak. Toplantı kararlarında ve Draghi açıklamalarında piyasaların beklentileri giderek artacaktır. Özellikle AMB’nin beklentilerini şekillendiren çekirdek enflasyon rakamlarının %1’in altında kalması olası bir ek teşviğin zeminini hazırlamış olabilir. Her ne kadar piyasa tarafından böyle bir beklenti oluşmasa da konuşma ve karar metninde dikkat edilen cümleler arasında olacaktır. Ayrıca beklentiler dahilinde olan bir adımda da olumsuz giden veri beklentileri sebebiyle revizyonların aşağı yönlü yapılabilmesi ve genişleme hamlesinin süresinin uzatılabilmesidir. Dun akşam saatlerinde açıklanan Bej Kitapta verisinde ise güçlü iş gücü piyasasının ücretlere çok da baskı yaratmadığı vurgulandı. Aynı zamanda ABD ekonomisinin Temmuz'da ve Ağustos'ta ılımlı büyüdüğü belirtildi. Kitapta yer alan açıklamaların ABD ekonomisi için ılımlı görünüm barındırdığı söylenebilir. Gelen açıklamanın, eylül ayı Fed faiz artışının negatif fiyatlanmaları görülse de masadan kalkmadığı algısını desteklediği görülmektedir. Piyasalarda FED’in faiz artırım ihtimali giderek düşüyor olsa da FOMC üyelerinin Şahin açıklamaları sonrasında gelecek olan veri akışının önemini daha fazla artırdığı görülmektedir.

EURUSD

Adım adım Avrupa Merkez Bankası toplantısına ilerlenirken, EURUSD paritesi üzerindeki baskınında arttığı söylenebilir. Sonuçta geçtiğimiz hafta gelen beklentiler altındaki ABD istihdam verileri dolar endeksinde değer kayıplarını getirmiş ve parite üzerinde yukarı yönlü seyir yaratmıştı. Son dönemde sessiz kalan AMB tarafından ise yaşanılan bu ekonomik gidişata nasıl bir müdahale geleceği merakla beklenmektedir. Sabah saatlerinde 1,1250 seviyelerinde fiyatlanan paritenin dün gerçekleştirdiği yatay hareketi devam ettirdiği görülmektedir. Bugün gelecek olan fiyatlamalar ile birlikte içinde bulunduğu 1,1230 – 1,1265 bandının dışına çıkması durumunda hareketlerini hızlandırabilir. Bandın üst tarafında 1,1270, 1,1290 ve 1,1325 dirençleri yer alırken, 1,1230 desteğinin altında 1,1200 ve 1,1130 seviyeleri dikkat çekmektedir.

USDJPY

Dün gelen veriler ve açıklamaların dolar kanadında yarattığı değer kayıpları, USDJPY paritesinde de hissedildi. Sabah saatlerinde gelen Asya verilerinin de bu değer kaybını desteklediği görülmektedir. Fakat çift yönlü açıklamaların etkileride sınırlı bıraktığı söylenebilir. Gün içerisinde gerek ABD tarafından gelecek olan verilerin gerekse de AMB açıklamalarının parite üzerindeki yüksek volatiliteyi devam ettirmesi beklenebilir. Aşağı yönlü hareketlenmelerde 101,30, 101,10 ve 100,75 destek seviyeleri yer alırken, yukarı da 102 psikolojik direnç seviyesini kırılması hareketleri hızlandırabilir. 101,25 ve 102,60 dirençleri ardından takip edilmesi gereken seviyeler olarak dikkat çekmektedir.

USDTRY

Dün yukarı yönlü fiyatlamalar gördüğümüz USDTRY paritesi için bugün gerek yurtiçinden gerekse de yurtdışından gelecek olan verilerin etkili olacaktır. TSİ 10.00’da gelecek olan Türkiye sanayi üretimi verisi hareketliliği başlatması beklenirken AMB tarafından gelecek olan açıklamalar yakından takip edilmelidir. Ayrıca ABD tarafından açıklanacak olan işsizlik ve stok verileri de gözden kaçırılmamalıdır. 2,9320 seviyelerinde fiyatlanan parite için aşağı yönlü hareketlenmelerde 2,9245,2,92 ve 2,9110 destek seviyeleri takip edilecekken, yukarı yönlü toparlanmaların devamında 2,9410 ilk direnç seviyesi olacaktır. Atakların devamında ise 2,9545 ve 2,9640 karşılaşılacak direnç seviyeleri olarak beklenebilir.

A1 Capital

Günün önemli şirket haberleri - 08.09.2016

 

Borsa güne yüzde 0.29 artı puanla başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)