E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasada bu haftanın kritik başlıkları---

Piyasada bu haftanın kritik başlıkları

Piyasada bu haftanın kritik başlıkları
12 Aralık 2016 - 09:53 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler, sabah raporunda bu hafta piyasaları etkileyecek önemli verileri ve gelişmeleri değerlendirdi

1. Fed toplantısı

Çarşamba günü gerçekleşecek politika toplantısında Fed'in bu yıl içinde ilk defa, son on yıl içinde ise ikinci defa faiz artırımını gerçekleştirmesi bekleniyor.

Investing.com Fed Faiz Oranı Görüntüleme Aracına göre Aralık ayında faiz artış ihtimali 100%.

Fed'in aynı zamanda ekonomik öngörüler ile ilgili güncellemeler vermesi ve 2017 yılındaki faiz oranı beklentileri ile ilgili ipuçları sunması bekleniyor.

2. ABD perakende satışları

ABD'den Çarşamba günü Fed toplantısı öncesi perakende satış verileri gelecek.

Perakende satışların Ekim ayında 0,8% artmasının ardından Kasım ayında 0,3% oranında yükselmesi bekleniyor.

Tüketici harcamaları ABD'deki ekonomik üretimin üçte ikilik kısmını oluşturmaktadır.

3. Trump'ın basın toplantısı

ABD'de yeni seçilen başkan Donald Trump, New York'ta Perşembe günü çocukları ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyecek.

Trump, seçimler sırasında kendi işlerini çocuklarına devredeceğini belirtmesine rağmen bunun ne zaman ve nasıl yapılacağı ile ilgili bir bilgi vermedi.

4. Euro Bölgesi satın alma müdürleri endeksi ve Enflasyon

Euro Bölgesi'nden Perşembe günü özel sektör işletme faaliyet verileri gelecek. Buna ek olarak Cuma günü Kasım Ayına İlişkin Enflasyon verisi takip edilecek. Yıllık bazda Enflasyonun %0.6 gelmesi bekleniyor.

Euro Bölgesi'nde işletme faaliyeti Kasım ayında 2016'nın en hızlı artışını gerçekleştirdi. Perşembe günü yayınlanan verilerin ekonomik kalkınmanın politik belirsizlik tarafından etkilenmiş olduğunu göstermesi bekleniyor.

5. İngiltere Merkez Bankası toplantısı

İngiltere Merkez Bankası'nın Perşembe günü Fed sonrasında gerçekleştireceğ i toplantıda faizleri sabit tutması bekleniyor.

Salı günü İngiltere'den gelecek olan enflasyon verilerinin, yıllık enflasyon oranının Kasım ayında 1%'in üzerine çıktığının belirtilmesi bekleniyor.

Tüketici fiyat endeksi, bir önceki yıla göre 1,1% oranında yükseldi.

6. Yurtiçi gelişmeler Türkiye 3. Çeyrek Büyüme

Pazartesi günü saat 10.00’da Türkiye 3. Çeyrek Büyüme verisi ve Dolar Bazlı Ekim ayı Cari hesap verileri takip edilecek. 3. Çeyrekte büyümenin -%0.5 olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Perşembe günü saat 11.00’de Eylül ayı çeyreklik işsizlik ortalaması, 13.00’de Kasım ayı Bütçe Dengesi, 15.30’da ise Yıl Sonu TÜFE Tahmini açıklanacak.

7. Çin Sanayi Üretimi

Bu hafta Pazartesi günü Çin’den Doğrudan Yabancı Yatırımları, Yıllık M2 Para kaynağı, Yeni Krediler ve Yıllık Bazda Tahsil Edilemeyen Kredi Büyümesi verileri açıklanacak,

Salı günü ise Kasım Ayı Sabit Varlık Yatırımı ve Kasım Ayı Sanayi Üretimi verileri açıklanacak. Sanayi Üretimi’nin Kasım Ayında %6,1 olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Marbaş Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)