E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada alıcılı başlangıç bekleniyor---

Piyasada alıcılı başlangıç bekleniyor

Piyasada alıcılı başlangıç bekleniyor
11 Ocak 2022 - 08:23 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 65.236 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 141 kişi olduğu açıklandı.

Borsa İstanbul tarafından, BİST 50 endeksindeki paylar için açığa satışta yukarı adım kuralına devam edilmeyeceği duyuruldu.

TL Mevduata Dönüşüm Esasında değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre şirket ve kurumlar da artık döviz hesabını TL mevduata dönüştürebilecek. Tüzel kişiler 6 ay veya 1 yıl vadeli TL mevduat hesabı açabilecek.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Güvenlik Danışmanı Sullivan ile telefonda görüştü. Görüşmede siyasi ve ekonomik gelişmeler ile savunma işbirliğinin geliştirilmesi konuları değerlendirdi .

TSPB: Para piyasası fonlarının mevduat/katılım hesaplarında değerlendirilebilecek azami sınırı %25'ten %50'ye çıkarıldı . Katılım hesaplarında değerlendirilebilecek fon tutarı ise tek bir bankada toplamın %20'sini aşamayacak. Tek bir bankada değerlendirilebilecek para piyasası fonları toplam tutarın %6'sını aşamayacak.

Fed Başkanı Powell, Fed’in araçlarını yüksek enflasyonun kalıcı hale gelmesini önlemek için kullanacaklarını ifade etti.

Biden yönetimi, Trump döneminin Alaska'da petrol sondajına izin veren planını rafa kaldırıyor.

İtalya’da aşısı olmayanlar otobüslere alınmayacak, futbolcular sahaya çıkamayacak .

Hong Kong, ilkokulları kapatıyor, 5-12 yaş arası çocukları aşı kapsamına alıyor.

Ne Olacak?

• Yurt içinde Cari İşlemler Dengesi açıklanacak.
• Fed Başkanı Powell ve ECB Başkanı Lagarde’nin konuşma yapması bekleniyor.
• ABD Enflasyon verisi yarın açıklanacak.
• Fed Başkan Yardımcısı Clarida, görev süresinin dolmasına iki hafta kala, 14 Ocak'ta Yönetim Kurulu'ndan istifa edeceğini duyurdu.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününü bankacılık sektörü paylarına gelen alımların etkisiyle pozitif kapatan BİST100 endeksinde, ulaştırma sektörü önderliğinde günü pozitif tamamladı. Geçtiğimiz haftadan başlayan yukarı yönlü hareket dün de devam etti. Seans sonuna doğru endekte satışlar artsa da BİST100 endeksi günü %0,58 yükselişle tamamladı. Endeksin 1.980’in üstünde kalması durumunda pozitif görüşümüz sürüyor. Artan korona virüs vaka sayıları ve Fed’in şahin tutumu ile birlikte %1,80’li seviyeleri test eden ABD 10 yıllık tahvil faizlerine rağmen yurt içi piyasalar yurt dışı piyasalardan pozitif ayrışıyor.

ABD tahvil getirilerinin yukarı yönlü seyri ile baskılanan teknoloji paylarına ek olarak Fed'in 14 - 15 Aralık'taki toplantısına ilişkin tutanaklarındaki şahin tutum piyasaları baskılarken, gelişmekte olan ülkelerin para birimleri de değer kaybetti. Fed faiz artırımlarıyla bilançonun küçültüleceği mesajını verdi. Her ne kadar BİST100 endeksi yurt dışı piyasalardan ayrışsa da Dolar / TL'deki yukarı yönlü seyir devam ediyor. Bu hafta piyasalarda eyalet Fed Başkanlarının açıklamaları yakından takip edilecekken, son zamanların en önemli konusu olan enflasyon verisi ABD kanadında açılanacak. ABD'de enflasyon geçtiğimiz ay son 39 yılın en yükseği olarak kayıtlara geçmişti.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Pazartesi günü 2.320 - 2.408 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.341 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 17.377 artarak 361.530 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.317 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 2.430’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.320 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.410 ve 2.430 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.330 ve 2.300 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Asya borsaları çoğunlukla düştü

 

Altın yatırımcıları enflasyon verilerine odaklandı

 

Borsada döviz geliri en yüksek olan şirketler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)