E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasa yapıcılığı kriterleri belli oldu---

Piyasa yapıcılığı kriterleri belli oldu

Piyasa yapıcılığı kriterleri belli oldu
28 Kasım 2013 - 14:39 borsagundem.com

Hazine, Piyasa Yapıcılığı sistemiyle ilgili 2014 yılı kriterlerini açıkladı

Hazine Müsteşarlığı, Piyasa Yapıcılığı sisteminde yer alan ve sisteme yeni dahil olmak isteyen bankalar için Ocak-Aralık 2014 dönemine ilişkin olarak belirlenmiş olan kriterleri açıkladı.
Hazine'nin açıkladığı kriterlere göre, Piyasa Yapıcı seçilebilmek için aday olan bankanın bağımsız denetimden geçmiş ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna sunulmuş olan en son mali tabloları itibarıyla, Sermaye Yeterliliği Oranının yüzde 12’nin altında olmaması, “Bankaların Likidite Yeterliliğinin Ölçülmesine ve Değerlendirilmesine İlişkin Yönetmelik” uyarınca hesaplanan ikinci vade dilimine ilişkin toplam likidite yeterlilik oranının yüzde 100’den az olmaması gerekiyor.
Ayrıca bankaların son 12 aylık dönemde, Birincil Piyasadaki DİBS ihraçlarından yapılan alım tutarının 1.2 milyar TL’nin altında olmaması ve Borsa İstanbul Borçlanma Araçları Piyasasındaki kesin alım satım işlemleri ile Borsa İstanbul’a tescil ettirilen işlemlere ilişkin tutarın 6 milyar TL’nin altında olmaması gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)