E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasa uzmanlarının seçim gözlemleri nasıl?---

Piyasa uzmanlarının seçim gözlemleri nasıl?

Piyasa uzmanlarının seçim gözlemleri nasıl?
04 Kasım 2020 - 10:33 borsagundem.com

ABD başkanlık seçimlerinin sonuçları henüz belirlenmedi ancak borsalar hareketli

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD başkanlık seçimlerinin sonuçları henüz açıklanmadı. ABD Başkanı Donald Trump ve demokrat rakibi Joe Biden bazı bölgelerde zafer elde etti ancak sonuçlar belirsizliğini koruyor.

Yine de yatırımcılar, volatil piyasa koşullarına rağmen, oylar sayılırken oturup beklemiyor. S&P 500, %2,1’lik artış ve %1’lik düşüş arasında değişkenlik gösteriyor. 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi 11 baz puan düşerek, %0,79 seviyesine indi. Bloomberg Dollar Index ise kazançlarının bir bölümünü bırakmadan önce %1’lik bir ralli gördü.

Piyasa uzmanlarının görüşleri ise şöyle:

Uzun vadede S&P 500/kısa vadede Nasdaq

AMP Capital Investors Ltd. Dinamik Piyasalar Başkanı Nader Naeimi, 

yükselen hisseler, güçlü bir dolar ve hazine tahvillerinin “daha yüksek Trump fiyatlaması, daha az ekonomik teşvik ve daha az vergi” anlamına geldiğini söyledi. Açıklamasının devamında, “Nasdaq doğrudan Trump’ın zaferiyle ilişkili. Teknoloji hisseleri ralli yapıyor, dolayısıyla demokrat zaferi ihtimali daha az” ifadelerini kullandı.

Naeimi, “fikrime göre bu durum sona erecek” dedi. “Teknoloji üzerinde küresel düzenleme baskılarının artmaya devam etmesi, seçimin kazananının bu durumu değiştirmeyecek olması ve demokratların senatoda çoğunluğu elde etme ihtimalinin yüksek olması, şimdilerde izlediğim uzun vadede S&P, kısa vadede Nasdaq stratejisini açıklıyor” ifadesini kullandı.

Pennsylvania ‘kritik’

Evercore ISI Stratejisti Dennis DeBusschere, “bu noktada piyasalar yalnızca Trump zaferini fiyatlıyor” dedi. Açıklamasının devamında, “senatonun cumhuriyetçilerin çoğunluğunda olma ihtimali yüksek” ifadesini kullandı.

DeBusschere, “cumhuriyetçilerin çoğunluğundaki bir senato ve Biden’ın başkanlığı teknoloji hisseleri için de gerçekten iyi olacak. Başka bir deyişle, Trump kaybedebilir ve piyasaların mevcut hareketinin değişeceğini düşünmüyorum” dedi.

Açıklamasının devamında, “görünen o ki, sonucu beklemek zorundayız. Pennsylvania kritik ve sonuçlar açıklanana kadar bir bilgi elde edemeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Sonuca varmak için erken

Cambiar Investors LLC’nin Baş Yatırım Uzmanı Brian Barish, “herhangi bir sonuca varmak için erken” dedi.

Açıklamasının devamında, “2016’da Trump’ın kazanacağı belli olduktan sonra, piyasaların ilk saatlerde, seçim sonuçlarını tam olarak algılayamadığına şahit olduk”

ifadesini kullandı.

Barish’e göre, senatoda 52 koltuktan fazla demokrat çoğunluğu olma ihtimali zayıf. Barish, “bu kadarını açık bir şekilde görebiliyorum ancak bir kez daha sistematik bir anket hatası olduğu görülüyor” dedi.

Hisseler ve tahviller

DS Asset Management Co.’nun Strategist Sumitomo Mitsui, “hisse piyasaları ve tahvil piyasaları seçim sonuçlarının açıklanmasındaki gecikme riskini farklı şekillerde algılıyor” dedi. Açıklamasının devamında, “yen dolar karşısında yükselirken, seçim sonuçlarının gecikebileceği beklentisi var” ifadesini kullandı.

Mitsui, 

“seçim sonuçlarının bugün açıklanmamasına yönelik tepkiler ve riskler karmaşık. Ancak her iki şekilde de, açıklamanın gecikmesinin ardından kazanan kim olursa olsun, hisse piyasaları için olumlu bir etki yaratacak bir ekonomik teşvik paketi gelecek”

dedi.

Ekonomik teşvik şüpheli

TD Securities Faiz Oranları Stratejisti Priva Misra,

“cumhuriyetçiler senatoda çoğunluğu ellerinde tutarsa, ekonomik teşvik beklentisiyle yapılan fiyatlamaların bir çoğu ortadan kalkacak. Eğer seçim sonucu belirsiz olursa, ekonomik teşvik paketinin geleceği şüpheli”

dedi.

Bebek Amazonlar

Singapur merkezli Tellimer’ın Tüketici Sektörü Hisse Araştırmaları Başkanı Nirgunan Tiruchelvam, “beklenenden daha yakın görünüyor. Sea Ltd ve Pinduoduo gibi bebek Amazon, e-ticaret siteleri gibi riskli hisselerden, daha güvenli hisselere doğru kaçış olabilir. E-ticaret, gıda ve içecek ve hizmet sektörüyle ilişkili tüketici hisseleri, belirsizlik ortamında zayıflayacak” dedi.

Trump: Çıkıp kutlamak istiyoruz!

 

Global piyasalar ABD seçim sonuçlarını bekliyor

 

Asya borsalarında 'ABD seçim' yükselişi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)