E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasa oynaklığını yenecek 5 güvenli hisse---

Piyasa oynaklığını yenecek 5 güvenli hisse

Piyasa oynaklığını yenecek 5 güvenli hisse
14 Kasım 2022 - 11:08 borsagundem.com

Sonbahar rallisi beklenenin ötesinde bir yükselişle sürüyor. Yine de yatırımcılar, yıl başından bu yana yaşanan büyük çöküş nedeniyle, yeni bir yön değişikliği olasılığına hazırlıklı olmak istiyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalarda sonbahar rallisi beklenenin ötesinde bir performansla devam ediyor. Yine de yatırımcıların olası bir geri dönüşe karşı kendilerini güvende hissetmeleri için uzun vadeye odaklanmaları gerekiyor. Wall Street analistleri tarafından seçilen beş hisse, yüksek volatilite riskinden yatırımcıları koruyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, en iyi Wall Street analistleri, piyasa oynaklığını hesaba katarak, uzun vadede kazanacak güvenli hisseleri sıralıyor. Analistler, yatırımcıların portföyleri için hisse seçerken daha dengeli davranmalarının daha güvenli bir yatırım için gerekli olduğunun altını çiziyor.

Portföyünüzü güvenli kılacak 5 hisse senedi

CNBC’de yer alan ve TipRanks.com ekibinin analizine dayanan habere göre, geçen hafta tüketici fiyat endeksinin beklenenden daha iyi gelmesi yatırımcı duyarlılığını artırdı ve Dow Jones, 1.200 puanlık bir sıçramayla büyük kazanç bıraktı. Kazançlar Cuma günü de devam etti ve S&P 500 ve Nasdaq da yükselişe ortak oldu.

Bununla birlikte, yatırımcıların portföyleri için hisse senedi seçerken dengeyi korumaları ve uzun vadeye odaklanmaları gerekiyor. Peki bu mantığa uygun hisse senetleri nasıl seçilir? Piyasa analistlerini geçmiş performanslarına göre sıralayan bir platform olan TipRanks, Wall Street'in en iyi profesyonelleri tarafından seçilen beş Hisse senedini sıralıyor ve analiz ediyor.

Apple

Apple, alışılmadık şekilde, Çin'deki karantinaların bir sonucu olarak şirketin iPhone 14 için daha düşük üretim rakamları beklediğini duyurdu. Apple gelirlerinin önümüzdeki bir veya iki çeyrekte bir darbe alması muhtemel, ancak birden fazla uzun vadeli büyüme geçmişine sahip şirket için uzun vadeli görünüm değişmiyor.

JPMorgan Analisti Samik Chatterjee de aynı fikirde. Apple, büyük üretim tesislerindeki azaltılmış kapasite sorunuyla boğuştuğu için önümüzdeki birkaç hafta boyunca aşağı yönlü riskleri kabul eden analist, baskıyı hafifletmek için marka sadakatinin devreye gireceğine inanıyor. Yani iPhone tüketicileri teslimat için daha uzun süre beklemeye hazır. Bunun, diğer tüm Apple ürünleri arasında iPhone'ların, arz kesintilerinin bir sonucu olarak en az talep hasarıyla karşı karşıya kalmasını sağlayacağı düşünülüyor.

Chatterjee, satın alma notunu ve Apple'daki 200 dolarlık fiyat hedefini yineliyor. Analist, TipRanks'te takip edilen 8.000'den fazla analist arasında 724. sırada yer alıyor. Ayrıca, derecelendirmelerinin yüzde 51'i kârlıyken yatırımcılarına ortalama yüzde 9.5 getiri sağlıyor.

O'Reilly Automotive

Otomotiv parçaları, aletleri, işletme malzemeleri, ekipman ve aksesuar perakendecisi olan O'Reilly Automotive, Wells Fargo analisti Zachary Fadem'in öne çıkan hissesi konumunda bulunuyor.

Yavaşlayan talep ve yüksek enflasyon karşısında perakende sektöründeki belirsiz görünüme rağmen, Fadem şirketin beklentileri konusunda iyimserliğini koruyor. Fadem, hisse senedi üzerindeki satın alma notunu korurken fiyat hedefini 800 dolardan 850 dolara çıkarıyor.

O'Reilly'nin ‘kendin yap’ iş modelinin satışlarının üçüncü çeyrekte tek haneli bir yüzdeyle arttığının altını çizen analist, bu büyümenin istikrarlı üç yıllık büyüme eğilimlerini gösterdiğini gözlemliyor.

Fadem, TipRanks'teki en iyi 100 analist arasında 81. sırada yer alıyor. Başarı oranı yüzde 65 olan Fadem’in, ek olarak, derecelendirmelerinin her biri, son 12 ayda ortalama yüzde 18,2 kazanç sağlıyor.

Cars.com

Otomotiv ürünleri ve hizmetleri sağlayıcısı Cars.com, her ay 27 milyondan fazla tekil kullanıcıyı kendine çekiyor ve sektörde bir cazibe merkezi haline gelmeyi başarıyor. Şirket ayrıca Cars.com'un otomobil finansmanı ve kullanılmış araba alım satımı gibi alanlara genişlemesine yardımcı olan CreditIQ ve Accu-Trade gibi birkaç stratejik satın alma da gerçekleştirmiş durumda.

Şirket kısa süre önce, Barrington Research Analisti Gary Prestopino'nun ‘zorlu bir ortama rağmen devam eden ilerlemeyi vurgulayan’ üç aylık sonuçlarını yayınladı.

Analist, Cars.com'un dijital çözümlerinin benimsenmesindeki ivmenin altını çizdi. Prestopino, şirketin şu anda tanık olduğu benimsenme oranının toplam kapasitesinin bir parçası olduğuna dikkat çekerek, bunun ortalama gelirleri iki katına çıkarabilme potansiyeli taşıdığını belirtti.

CARS'ta satın alma notu ve 25 dolar fiyat hedefi olan Prestopino, "Cars.com'un finansal sonuçları ve uzun vadeli görünümü iyileşmeye devam ediyor, ancak bu gelişme hisse senedinin değerine yansıtılmıyor” diyor.

TipRanks'te 68. sırada yer alan Prestopino, derecelendirmelerinde yüzde 57’lik bir başarı oranı yakalarken, reytinglerinin her biri ortalama yüzde 29,6 kazanç sağlıyor.

Veeco Instruments

Yarı iletken süreç ekipmanı üreticisi Veeco Instruments, iyi gitmeyen mobil ve bilgisayar ekipmanı satışları nedeniyle birkaç açıdan yavaşlamayla karşı karşıya. Bununla birlikte, Benchmark Analisti Mark Miller, iş dünyasında göz ardı edilmesi zor olan birkaç güçlü alana işaret ediyor.

Üçüncü çeyrekte siparişlerdeki artıştan da anlaşılacağı gibi, Veeco'nun lazer tavlama sistemleri müşteriler arasında ilgi görüyor. Miller, Çin ile ticaret kısıtlamaları nedeniyle dördüncü çeyrekte 5 milyon dolarlık bir etki bekliyor. Bununla birlikte şirket, ‘Veeco'nun araç gereçlerinin çoğu son teknoloji uygulamalarda kullanıldığından’, Çin'deki iş yükünün çoğunu gönderebileceğinden emin.

Önümüzdeki bir veya iki çeyrekte Veeco'yu bekleyen kısa vadeli ters rüzgarlara rağmen Miller, hisse fiyatındaki son düşüşün 2023 yılında 2022'ye kıyasla daha düşük kazanç olasılığını tamamen azalttığına inanıyor.

Analist, 25 dolarlık bir fiyat hedefiyle hisse senedi için satın alma notunu yineliyor. Miller, platformda izlenen 8.000'den fazla analist arasında 254. sırada yer alıyor. Geçen yıl boyunca, derecelendirmelerinin yüzde 51'i karlı olan Miller, ortalama yüzde 15,1’lik bir karlılık sunuyor.

Starbucks

Yatırım bankası BTIG Analisti Peter Saleh'e göre, Starbucks, ‘tüketicilerin yanıt vermesini sağlayan uygun fiyatlı lüks ürünleri’ ile ABD'de güçlü satışlar yapıyor. Normale dönüş, şirketin gelirlerini artıran önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. Analist, müşteri trafiğinin ivmesinin şimdi artmaya devam edeceğine inanıyor.

Saleh, Starbucks'ın Çin'deki mağaza satışları noktasında da iyimserliğini koruyor. Analist, ‘Bu yükseliş yörüngesinin, her dokuz saatte bir yeni bir mağaza açılmasıyla birleştiğinde, yıl ilerledikçe önemli kazançların kilidini açacağına inanıyoruz” diyor.

Peter Saleh, 110 dolarlık bir fiyat hedefiyle hisse için satın alma notunu yineliyor. Analist, TipRanks'te izlenen analistler arasında 445. sırada yer alıyor. Derecelendirmelerinin yüzde 62'sinde başarılı olan Saleh, derecelendirmelerinden ortalama yüzde 11 getiri sağlıyor.

İş Yatırım ve Boğaziçi Beton sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 14/11/2022

 

GZNMI: Bedelsize onay

 

En fazla kazandıran hisselerde F/K oranları

 

Olumlu ABD enflasyon verisinin yarattığı iyimserlik kalıcı mı?

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)