E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Piyasa ne olacaksa olsun insan her şeyden değerli---

​Piyasa ne olacaksa olsun insan her şeyden değerli

​Piyasa ne olacaksa olsun insan her şeyden değerli
12 Ekim 2015 - 05:11 borsagundem.com

Bankacılar bu defa piyasayı konuşmadı, teröre lanet yağdırdı

Türkiye, cumartesi günü Cumhuriyet tarihinin en çok ölümlü terör saldırısıyla sarsıldı. Başkentin göbeğinde patlayan bombalar 97 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yol açtı. Türkiye'yi yasa boğan bu hain saldırı için bankacılar ne dedi? Kadife Şahin, bu sorunun yanıtını Milliyet'teki haberinde verdi. İşte o haber:

Gün öyle karaydı ki... Hemen her gün ülke ekonomisi ve piyasaları sormak için konuştuğumuz bankacıları, bu kez Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısıyla ilgili aradık.

Hiç biri duygularını tam olarak ifade ettiğinden emin konuşmadı. Konuşan, cümlesini yetersiz ve eksik bularak tekrar tekrar yanıt verdi. Konuşmak ayıp, susmak ondan da ayıptı. Acaba ‘Piyasa nasıl olacak?’ sorusu mu sorulacaktı... Çünkü onlar önce ‘insan’ değil, bankacı olarak görülürdü. ‘Yok’ dedi hepsi, ‘Piyasa ne olacaksa olsun. İnsan her şeyden değerlidir.’

“Biz siyasetçi değiliz, ama sorumlu olduğumuz kurumlar var” diyen bankacılar, Ankara’da 95 vatandaşın öldürüldüğü saldırıya ilişkin off the record şu mesajları verdiler:

- “Lanetliyorum. İçim kan ağlıyor. Çok üzgünüz. Ankara’da yaşanan katliamın yanıtını veremiyorum. Hala şoktayım. Dünyada böyle bir katliam var mı?”

- “Çok büyük bir acı. Karmaşık duygular içindeyim. Kimin ne olduğu, hangi taraftan olduğu önemli değil. İnsanlık dramı yaşıyoruz. İnsanın insanlığından utanmaması mümkün değil. Katledilen insanların amaçları barıştı, barış için yürümek istediler. Biz çok ayrışmıştık. Yürüyerek değil ama ölerek bu ayrışmayı sonlandıracaklar.”

- “Çok üzücü. Umarım hepimiz büyük bir birlik ve beraberlik içinde durmayı başarırız. Toplum olarak bu konularda gereken sağduyuyu gösteririz. Herkes bu konuları yeterince biliyor ve konuşuyor. Artık toplum olarak yapmamız gerekeni yapmalıyız.”

- “Diyecek bir söz bulamıyorum. Son derece tedirgin ve üzgünüm. Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı. Bundan kötüsü yok.”

- “İnsan ne diyeceğini bilemiyor. Artık dur bakalım ne olacak deme noktasında değiliz. Türkiye bu şiddet dairesinden çıkmalı.”

- “İnsan her şeyden daha değerlidir. Bir insan da ölse çok sayıda da insan ölse de. Bir can her şeye değer.”

- “Allah daha beterinden saklasın. Piyasalar ne olacak diye asla konuşmak istemiyorum. Daha geniş ve insani düşünmeliyiz.”

Birlik ve sağduyu vurgusu

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben ise, “Çok üzgünüm. Ülkemiz bunu hak etmiyor. Ülkeyi karıştırmak istiyorlar. Bir takım zorlukların içine düşürmek istiyorlar. Bütün halkımız, siyasi partiler sağduyu içinde hareket etmeliyiz. Türkiye güzel günlere yelken açarken bu yaşananlar rast gele şeyler değil. Bir takım eller koordine ediyor. Basınıyla, halkıyla, siyasi partileriyle birlik ve beraberlik içinde inşallah bunun üstesinden geleceğiz” diye görüşlerini aktardı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kartal12 Ekim 2015 10:40

    güçlü bir türkiye yi kimse istemiyor...

  • Vatansever12 Ekim 2015 09:53

    idamin bir an evvel geri gelmesi gerek

  • murat salihli12 Ekim 2015 09:40

    kendi kendilerine yaptilar.hic devlete suc bulmasinlar. pazarda alisveris yapan subaylari vurdu kahpece bunlar.savciyi rehin alip vuran bunlar.!!!!

  • Ortadoğu Ülkesi 12 Ekim 2015 09:12

    Orada yüzden fazla insan ölmüş, halen acayip acayip yorumlar, içi boş milliyetçi edebiyatları.. orada ölenler insan insan, senin benim gibi ana baba evladı, insanlar öldü! Ülkemizi ortadoğu ülkesi haline getirenler utansın...

  • turan12 Ekim 2015 08:33

    birlikten bahsedenler ertesi günü polis ve askere saldırıyor. Kardeşlik lafı edenler kalleşlik yapıyor bunlara güvenilmez kahrolsun pkk yaşasın Türk milleti Yaşasın polis ve askerimiz.

  • dlbyz12 Ekim 2015 05:34

    eğer bu olayın failleri bulunup halk önünde asılmaz iseler yazıklar olsun çünkü yaratılanı sevdik yaratandan ötürü hala uzaklardayım ama kalbimin buruklugu inceden yakmakta yüreğimi yüreğim ANKARADA atmakta ve sabah saat 05.33