E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasa Fitch ve Fed toparlanması yaşanabilir---

Piyasa Fitch ve Fed toparlanması yaşanabilir

Piyasa Fitch ve Fed toparlanması yaşanabilir
06 Aralık 2016 - 10:10 borsagundem.com

İş Yatırım sabah raporunda Fitch’in olası not indirimi ve Fed'in faiz artırım ihtimalinin piyasada fiyatlandığını açıkladı

İtalya referandumundan çıkan HAYIR sonucuna piyasaların tepkisi oldukça sınırlı oldu. Bu durumda oylama öncesinde yapılan anketlerin benzer bir sonuca işaret etmesi ve piyasaların günün sonunda korktuğu İtalya’nın Euro’dan ayrılması noktasına gelmeden aşılması gereken birçok evrenin olması etkili oldu. Örneğin, İtalya’da kurulması beklenen geçiş hükümeti seçim yasalarında değiştirip merkez dışı partilerin iktidara gelmesini engelleyebilir. Yine de bu sonucun İtalya’nın Euro’dan çıkma ihtimalini arttırdığı açık. Dolayısıyla, Avrupa kaynaklı politik belirsizlikler orta vadede piyasaların önünde bir risk unsuru olmaya devam edecek. Özellikle önümüzdeki yılın ilk yarısı bu konuda kritik. Mart ayında Hollanda’da 2Ç ‘de ise Fransa’da seçimler yapılacak. Öte yandan İtalya referandumunun sonucu Perşembe günü yapılacak Avrupa Merkez Bankası toplantısında tahvil alım programının uzatılma ihtimalini arttırdığı söylenebilir. Bu kısa vadede piyasaları destekleyecek bir unsur.

TL varlıklar açısından baktığımızda da kısa vadede olası kötü haberlerin büyük kısmının geride kaldığı veya fiyatlandığı görülüyor. 15-16 Aralık’ta yapılacak AB liderler zirvesinde Avrupa Parlamentosu tavsiye kararına rağmen üyelik görüşmelerinin dondurulması kararı çıkması beklenmiyor. Öte yandan, yılın başında kredi notu ile değerlendirmesini tamamlaması beklenen FITCH’in olası not indirimi büyük ölçüde piyasalar tarafından fiyatlanmış durumda. Son olarak önümüzdeki haftaki FED toplantısında faiz artışı çıkma ihtimali neredeyse %100 olarak fiyatlanıyor. Bu durumda piyasalarda yıl sonuna kadar olan dönemde kısa vadeli bir toparlanma olabileceğini düşünüyoruz. Öte yandan, önümüzdeki yılın ilk yarısında içerideki ve dışarıdaki politik belirsizlikleri ve değişen global konjonktürü dikkate aldığımızda (yükselen faizler ve petrol fiyatlarındaki artış) Türkiye’nin diğer GOÜ’lere göre tarihi yüksek seviyelerde olan ıskontosunda kalıcı bir daralma beklemiyoruz.

Merkez Bankası Başkanı’nın saat 10:30 ‘da 2017 para ve kur politikaları ile ilgili yapacağı sunum, aylık fiyat gelişmeleri raporu ve Kasım ayı reel efektif kur endeksi günün en önemli haber akışları. Özellikle, Merkez Bankası Başkanı’nın para politikası ve faizlerde bundan sonra atılacak adımlar ile ilgili verebileceği mesajlar önemli olacak.

İş Yatırım

Günün önemli şirket haberleri 06.12.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 06/12/2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Trabzunlu06 Aralık 2016 11:34

    Merkez bankası artık merkez bankası olmadığını açıklamış gibi birşey oldu, vatandaş merkez bankası