E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasa enflasyon raporu sunumunu bekliyor---

Piyasa enflasyon raporu sunumunu bekliyor

Piyasa enflasyon raporu sunumunu bekliyor
27 Ekim 2016 - 08:47 borsagundem.com

KapitalFX sabah raporunda Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı enflasyon raporu öncesi piyasaları değerlendirdi

TCMB’nin bugün açıklayacağı yılın IV. Enflasyon Raporu sunumu, aynı zamanda faiz indiriminin gerçekleşmediği Ekim PPK toplantısı sonrasında Sn. Çetinkaya’nın ilk konuşması olması bakımından önem arz edecek. Son dönemde artan kur oynaklığı ve iç/dış belirsizlikler rahatsız edici boyutta ve TCMB’yi de faiz indiriminden bu ay alıkoydu. Faiz indirimi yapılmamasının nedenleri yılsonuna kadar ortadan kalkmayabilir. Bu kapsamda da TCMB yılın sonuna kadar faizleri sabit tutabilir. Ancak bir yandan da kurun durumuna göre faiz indirimi için de fırsat kollar. Bu konu Sn. Çetinkaya’ya bolca sorulacaktır.

Tabii enflasyon konusunda da üstünden geçilecek çok konu var. Önümüzdeki hafta Ekim ayı rakamları açıklanıyor. Ekim genelde enflasyonda aylık artışın hızlı gerçekleştiği bir dönemdir. Geçen yılki %1,55’ten daha hızlı bir artış gerçekleşirse yıllık enflasyon yukarı gider. Halen enflasyon beklentilerinin %8 bandına yakınsadığını biliyoruz. Nominal faizin enflasyondan arındırılmasıyla reel faiz elde edilir, dolayısıyla enflasyon nominal faizden yüksekse reel faiz negatif olur. Rasyonel olan; nominal faiz ile enflasyon arasında; faizin lehine olan bir marj bırakmaktır. Bu da ya enflasyonun gerilemesiyle, ya da faizi enflasyon oranıyla uyumlu şekilde belirlemeyle olabilir.

Bugün ABD’de dayanıklı tüketim malı siparişleri ve İngiltere’de GSYH verileri öne çıkmaktadır. İngiltere ekonomisinin 3. çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre %0,3, geçen yılın aynı çeyreğine göre ise %2,1 büyüme kaydetmesi beleniyor. ABD’de ise Eylül ayında dayanıklı tüketim malı siparişlerinin değişim göstermesi beklenmezken, ulaşım hariç dayanıklı mal siparişlerinin ise aylık bazda %0,2 artması öngörülüyor.

KapitalFX

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)