E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasa belirsizliğinde alınacak temettü getirisi olan hisseler---

Piyasa belirsizliğinde alınacak temettü getirisi olan hisseler

Piyasa belirsizliğinde alınacak temettü getirisi olan hisseler
04 Şubat 2020 - 11:39 borsagundem.com

Zacks Investment'e göre piyasaların belirsiz olduğu durumda ABD borsalarında alınacak temettü dağıtan hisseler

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsasındaki Dow, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri pazartesi günü yükselmesiyle cuma günkü keskin düşüşünü toparladı. Açıkça görülüyor ki korona virüs korkusu küresel piyasalar üzerinde yayılmaya devam ederken ekonomik büyümeyi engelliyor.

Korona virüs korkusuna rağmen ABD borsalarının toparlanması son çeyrek verilerinin beklenenin üzerinde gelmesi etkili oldu. Apple (AAPL) ve Amazon (AMZN) gibi teknoloji devlerinin dördüncü çeyrek karları beklenenin üzerinde çıkması 2020 için umut oluşturdu.

Amerikan Merkez Bankası FED düşük faiz oranlarını korumakta ısrarcı ve ABD işsizlik oranı 50 yılın en düşük seviyesinde.  ABD ekonomisinin 2020'de en az % 2 oranında büyümesi bekleniyor.

Şubat ayında borsalarda oynaklık artacak

 

ABD piyaslarında oluşan pozitif havaya rağmen yatırımcılar korona virüsten dolayı piyasalarda geri çekilme korkusuyla karşı karşıya. Zacks Investment’den Benjamin Rains’e göre yatırımcıların bu korkuyla mücadele etmek için satın almak isteyebilecekleri üç temettü ödeyen hisse senedi;

Coca-Cola (KO)

İçecek devi Coca Cola, geçtiğimiz hafta son çeyrek karlılığı tahminlerin üzerinde gerçekleşti. 4. çeyrek satışları % 16 ve mali yıl geliri % 9 arttı.

Değişen tüketici alışkanlıklarına uyum sağlayan Coca Cola şekersiz içeceklerin üretimini arttırdı.

Coca Cola hisseleri son üç ayda %10 artarken son iki yılda % 30 arttı. Coca-Cola % 2.74'lük temettü geliri dağıttı.

IBM (IBM)

IBM dördüncü çeyrek kazanç tahminlerini aştı ve beş çeyrek sonra gelir artışı belirtti. IBM hisseleri geçen ay %9 arttı ve 21 Ocak’tan itibaren %6 yükseldi.  IBM’in temettü geliri % 4,51'dir. Bu ödeme Qualcomm’un (QCOM) % 2.91 getirisini, Cisco’nun (CSCO) % 3.05’ini ve Intel’in (INTC) % 1.97'sini geçiyor.

Pfizer Inc. (PFE)

Dünyanın en büyük ilaç firmalarından biri olan Pfizer büyümesini artırmaya çalışıyor. Şirketin CEO’su Albert Bourla’ya göre yeni Pfizer, inovasyona odaklanan bilimsel tabanlı bir şirkete dönüşecek. Pfizer'in patent korumalı ilaç satışları dördüncü çeyrekte % 7 arttı.

Geçen yıl Pfizer hisseleri %11 düştü. Geçtigimiz ay ise %16 yükseldi. Pfizer’ın % 4.08 temettü geliri, Eli Lilly’nin (LLY) % 1.85 ve Bristol-Myers Squibb’in (BMY)% 2.86’sını geçiyor.

Korona virüs korkusuyla birlikte yatırımcılar bioteknoloji ve tıp sektörünün hisselerine yönelmeye devam ediyor.

Yatırımcı ilgisi bioteknoloji hisselerini coşturdu

Hisse senetlerinin geri alımı (share buyback) azalacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)