E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasa açıklamalar sonrasında kazançlarını geri verdi---

Piyasa açıklamalar sonrasında kazançlarını geri verdi

Piyasa açıklamalar sonrasında kazançlarını geri verdi
24 Ağustos 2020 - 09:05 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Çarşamba gününden itibaren yurt içi piyasaların odaklandığı ve fiyatlamalar üzerinde etkili olan müjde cuma günü açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfedildiğini duyurdu. Akşam saatlerinde ise Fitch, Türkiye’nin kredi notunu teyit ederken, görünümünü negatife çevirdi. Küresel çapta ise cuma günü açıklanan öncü PMI rakamları karışık bir görünüm ortaya koyarken, ekonomik veriler ve gündemdeki mevcut riskler önemini koruyor.

BIST-100 Güne Başlangıç

Avrupa’da beklentilerin altında kalan PMI rakamları piyasaları baskılarken, ABD’de güçlü gelen ekonomik veriler risk iştahı ve piyasaları destekleyen bir gelişme oldu. Yurt içinde müjde haberi takip edilirken, gün içinde pozitif fiyatlanan BIST-100 Endeksi açıklamalar sonrasında kazançlarını geri verdi ve günü %1,50’lik düşüşle 1.109,98 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında
7,33 – 7,34 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,33’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST-100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 geçtiğimiz hafta başında en düşük 1.077 seviyesini gördükten sonra, cuma günü Cumhurbaşkanı’nın açıklaması öncesinde 1.141 seviyesine kadar yükseldi. Haftanın kapanışı ise 1.110’dan gerçekleşti. Endekste kısa vadede geçtiğimiz hafta gördüğümüz dip seviyelerin bulunduğu 1.077 civarı bu hafta izleyeceğimiz en önemli destek bölgesi olacak. Buranın üzerinde kalındığı sürece endeksteki satışlar düzeltme mahiyetinde izlenebilir ve geri çekilmelerin piyasa tarafından alım fırsatı olarak değerlendirildiği görülebilir. Ancak buranın altında satışların sertleşebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Yukarıda ise 1.122 seviyesi ve üzerinde geçtiğimiz hafta görülen 1.141 kritik dirençler olacak. Bu seviyelerin geçilmesi tarihi zirveleri yeniden gündeme getirebilir.

Küresel piyasalar yeni haftaya pozitif başladı

Söktaş’tan ortaklık açıklaması

Yabancıların en fazla aldığı hisseler

Ege Seramik ve Sanel sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)