E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPimco'dan gelişen piyasalar için yatırım tavsiyesi---

Pimco'dan gelişen piyasalar için yatırım tavsiyesi

Pimco'dan gelişen piyasalar için yatırım tavsiyesi
08 Mart 2019 - 09:05 borsagundem.com

Pimco: Temel göstergeler gelişmekte olan piyasalara yatırımdan korkmayı haklı göstermiyor

Pimco ve Research Affiliates'e göre, gelişmekte olan piyasalara yatırımdan korkmayı haklı gösterecek bir durum bulunmuyor ve uzun vadeli yatırımcılar gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinde belli bir oranda yatırım bulundurmaya devam etmeliler.

Pimco'nun internet sitesinde Christophern Brigtman ve Raji O Manasseh imzası ile yayınlanan raporda, yatırımcıların geçen yıl Arjantin ve Türkiye'deki ani faiz artışı ve kurlarda değer kaybının etkisi ile gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinde milyarlarca dolarlık satış yaptıklarını hatırlatıldı.

Ancak temel göstergelerin geçtiğimiz yıl yaşanan korkunun bu yıl devam etmesini haklı gösterecek bir neden bulunmadığını ortaya koyduğunu belirten analistler, temel göstergeler ve cazip değerlemelerin uzun vadeli yatırımcıların gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinde stratejik bir oranda yatırım tutmaya devam etmeleri gerektiğine işat ettiğini vurguladılar.

Gelişmekte olan piyasa hisse senetleri için en iyi temel göstergelere Çin, Güney Korne, Tayvan, Hindistan ve Rusya'nın sahip olduğuna hatırlatan analistler, bu üylkelerin MSCI Gelişmekte
Olan Piyasalar içindeki paylarının yüzde 70 cvarında olduğunu belirttiler. Diğer yüzde 17'yi Brezilya, Meksika ve Güney Afrika'nın oluşturduğuna işaret eden analistler Arjantin'in MSCI endeksinde olmadığına ve Türkiye ile Endonezya'nın payının da yüzde 3'ten az olduğuna dikkat çektiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)