E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporPilotun kardeşi, Kobe'yi kazadan sorumlu tuttu---

Pilotun kardeşi, Kobe'yi kazadan sorumlu tuttu

Pilotun kardeşi, Kobe'yi kazadan sorumlu tuttu
12 Mayıs 2020 - 16:50 borsagundem.com

Basketbol efsanesi Kobe Bryant ile kızının da öldüğü helikopter kazasıyla ilgili mahkeme belgelerine göre pilotun kardeşi kazadan ihmalkar davranan yolcuların sorumlu olduğunu iddia etti

ABD basketbolunun Los Angeles Lakers takımıyla özdeşleşen efsanesi Kobe Bryant ile 13 yaşındaki kızı Gianna'nın da 9 kurban arasında olduğu şubattaki helikopter kazasıyla ilgili eşi Vanessa'nın ulaştırma şirketi Island Express ile pilot Ara George Zobayan'ı sanık olarak adlandırarak açtığı hatalı ölüm davasının bazı belgelerine erişildi.

Kazada ölen pilotun kardeşi Berge Zobayan'ın kazadan ihmalkar davranan yolcuların sorumlu olduğu yönünde görüş bildirdiği 7 sayfalık belge medyaya yansıdı.

Zobayan'ın avukatları mahkemeye şu görüşü sundu:

"Davacılar ile ölmüş yakınlarının aldığı yara ve zararlara, doğrudan şekilde tamamen ya da kısmen davacılar ile ile ölmüş yakınlarının ihmalkarlıkları ya da hataları neden olmuştur."

Yolcuların helikoptere binerken tüm risklerden haberdar olduğunu savunan belgede, gördükleri zararda temel etkenin bu umursamazlıkları olduğu belirtildi. 

Üçüncü tarafların umursamazlığı, hatası ve yanlış davranışları üzerinde ölen pilotun vekili olarak kardeşi Berge Zobayan'ın ne bir kontrolü ne de kontrol hakkı olduğu vurgulandı. 

Avukatları, mahkemeden Berge Zobayan lehine karar ve dava başvurusunun reddedilmesini talep etti.

Pilot Ara George Zobayan, tepeye çarptığında saatte 184 mil (296 km) hızla gidiyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)