E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPilotların kaçırılmasında flaş gelişme---

Pilotların kaçırılmasında flaş gelişme

Pilotların kaçırılmasında flaş gelişme
14 Ağustos 2013 - 18:24 borsagundem.com

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Türk pilotların kaçırılması olayıyla ilgili soruşturma çerçevesinde 4 kişi gözaltına alındı

Türk pilotların kaçırılması olayına karıştıklarından şüphelenilen 4 kişi gözaltına alındı.
Güvenlik kaynakları, gözaltına alınan 4 kişinin sorgulandığını belirtirken, ulaşılan bilgilere ilişkin ayrıntılı açıklama yapılmadı.
Yetkililer, soruşturmanın, Suriye'de rehin tutulan Lübnanlılardan Cemil Salih'in eşinin kardeşi Muhammed Salih'in sorgusunda verdiği isimler doğrultusunda derinleştirildiğini bildirdi.
Türk pilotların kaçırılmasını "çok profesyonelce ve karmaşık bir eylem" olarak nitelendiren yetkililer, bu nedenle sonuca ulaşılmasının zaman aldığını ifade etti.
Muhammed Salih, soruşturma çerçevesinde pazar günü gözaltına alınmıştı.
İstanbul'dan Beyrut'a yolcu taşıyan THY uçağının personelini havalimanından otele götüren servis aracını durduran silahlı bir grup, Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'yı kaçırmış, diğer mürettebatı serbest bırakmıştı.
Eylemin sorumluluğunu "İmam Rıza'nın Ziyaretçileri" adlı bir grup üstlenmişti. Grup adına yapılan açıklamada, Türk pilotların, Suriye'de rehin tutulan 9 Lübnanlı karşılığında serbest bırakılacakları belirtilmişti.
Lübnan'dan İran'a ziyarete giden 11 Lübnanlı, geçen yıl mayıs ayında İran'da İmam Ali Rıza'nın türbesini ziyaretlerinin ardından karayolu ile ülkelerine dönerken Suriye'nin Azez bölgesinde kaçırılmıştı. Kaçırılanlardan 2'si daha sonra Türkiye'nin arabuluculuğuyla serbest bırakılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)