E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPilot ihtiyacımız var---

Pilot ihtiyacımız var

Pilot ihtiyacımız var
14 Ocak 2014 - 15:26 borsagundem.com

THY Genel Müdürü Temel Kotil, pilot ihtiyacımız hala var arağımız kriterleri uymadığı için pilot bulmakta zorlanıyoruz

THY Uçuş Eğitim Akademisi'nden 2 yıllık eğitim sonucunda mezun olup, pilot brövelerini takan 63 öğrenci, Genel Müdür Kotil ile Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen törende bir araya geldi. Kotil, THY'nin dünyanın en iyi havayolu firmalarından birisi olduğunu ifade ederek, THY bünyesine katılanları tebrik etti.

THY'nin "dünyanın en iyi havayolu şirketi" olacağına inandığını dile getiren Kotil, pilotlara, "Filo, kabinde görevli arkadaşlarla birlikte size emanet. Allah emniyetli uçuşlar versin" ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Kotil,   THY Uçuş Eğitimi Akademisi'ni tamamlayan 63 pilotunTHY uçaklarındaki görevlerine başlayacaklarını anlatarak, "Allah yollarını açık etsin. Emniyetli uçuşlar diliyoruz. Şirketimiz çok iyi gidiyor. Bu yıl 60 milyon gibi bir yolcu hedefliyoruz, Allah'ın izniyle" diye konuştu.

THY'nin bütün dünyaya uçtuğunu, gelirlerinin yüzde 74'ünü yurt dışından elde ettiğini, yurt dışı yolcularının yüzde 70'ini yabancıların oluşturduğunu ve sektörde "global bir oyuncu" olduğunu vurgulayan Kotil, "Bizim globalde oynamamız gerekiyor. Pilot ihtiyacımız var. Türkiye'de yok mu? Bazı okullardan var ama bizim kriterlere uymadıkları için alamıyoruz. Kimse kusura bakmasın. Belirli bir kaliteyi sağlamak zorundayız. O pilotlar için 'emniyetsiz' demek istemiyorum ama bizim kriterlere uymuyor. Dolayısıyla yabancı almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun Boeing 787 Dreamliner kiralama girişimlerinin olup olmadığını sorması üzerine Kotil, "Daha pazarlık etmediğimiz için birşey diyemiyoruz. Fiyatlarla ilgili bir konu. Biz her türlü uçağı kullanırız. 2014 bütçesinden sonra 8 büyük uçak kiraladık. İhtiyaçlar devam ediyor. Rakamlar oluşursa fiyatlar oluşursa kiralarız" bilgisini verdi.

"THY'nin çok iyi bir geleceği var"

THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Ahmed Bora, mezun  pilotların çok iyi test ve eğitim sürecinden geçtiğini kaydederek, "Arkadaşlarımız çok donanımlılar. THY'nin geleceğinde, kokpit personelinin tahsil durumu ve yeterliliği konusunda dünyanın en iyisinin de iyisinden olacağımızı düşünüyorum. En iyisi biziz, zaten daha da iyi olacağız. Şimdi de iyi durumdayız. Uçuş emniyetini çok önemsiyoruz. Üst yönetimimiz de bizi çok destekliyor. THY'nin çok iyi bir geleceği var" diye konuştu.
Halen 400'ü yabancı 3 bin 300 pilotları olduğunu kaydeden Bora, iç kaynakları tükettikları, iç kaynaklardan gelmediği için yabancı istihdam ettiklerini söyledi.

Bora, "Yabancıların da katma değeri var şirketimize. Onlardan da aldıklarımız var. Dünyanın çeşitli standartlarını yakalamış şirketler. Onlar da bizden çok şey öğreniyorlar. Mutlular. Biz de onlardan mutluyuz. Önümüzdeki yıl 400 kişi gibi bir mezuniyetimiz daha olacak. Onlar da inşallah filomuza katacağız" değerlendirmesinde bulundu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)