E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Pianalto: QE'nin azaltılması için...---

​Pianalto: QE'nin azaltılması için...

​Pianalto: QE'nin azaltılması için...
06 Kasım 2013 - 22:17 borsagundem.com

Cleveland Fed Başkanı Sandra Pianalto, daha hızlı bir ekonomik büyümenin Fed'in tahvil alımlarını azaltmasını sağlayabileceğini söyledi

Cleveland Fed Başkanı Sandra Pianalto, daha hızlı bir ekonomik büyümenin Fed'in tahvil alımlarını azaltmasını sağlayabileceğini söyledi. 

Marketwatch haberine göre Pianalto, "Umudum ekonomik toparlanmanın hızlanması ve böylece Fed'in tatmin hissederek tahvil alım programını yavaşlatması" diyerek, varlık alımlarını devam ettirirken, bu tarz bir programın daha önce yaşanmamış olması gerekçesiyle tecrübesizliğe karşı uyarıda bulunarak, dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi. 

Konut sektörünün hâlâ bir önceki resesyonda yaşanan canlılığa ulaşmadığını da ifade eden Pianalto, bu yıl sonunda görevinden ayrılacak. Pianalto'dan sonra Clevelend Fed başkanlığı görevine gelecek olan kişinin 2014 yılında politika kararlarında oy hakkı bulunuyor.

Standard & Poor's 500 Endeksi, Fed'in teşvik tedbirlerini sürdürmesi ile bu yıl içerisinde yüzde 24 yükselerek, 2003'ten bu yana en dik yıllık kazanca hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı 06 Kasım 2013 22:40

    FED üyeleri aslında hep aynı şeyi söylüyor. Birileri büyüme hedefi aşar ise varlık alımı azaltımı yapılır diyor, diğeri büyüme hedeflerine kadar varlık alımını azaltamamak lazım diyor. Yalnız birisi bu işler otomatik rakamlara bağlı değil deyipp aralık bırakdı, en çok o kafa karıştırdı.