E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPfizer ve BioNTech aşısında sevindiren gelişme---

Pfizer ve BioNTech aşısında sevindiren gelişme

Pfizer ve BioNTech aşısında sevindiren gelişme
20 Ocak 2021 - 15:17 borsagundem.com

Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen korona virüs aşısının, İngiltere'de keşfedilen ve tüm dünyaya yayılan virüsün daha bulaşıcı mutasyonuna karşı etkili olduğu açıklandı.

Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen korona virüs aşısının ABD'de açıklanan bir laboratuvar sonucu İngiltere ve Güney Afrika'da ortaya çıkan ve son derece bulaşıcı olan yeni mutasyonların her ikisinde de bulunan N501Y adlı anahtar mutasyona karşı etkili olduğunu göstermişti. Henüz hakem tarafından gözden geçirilmemiş olan son çalışma, İngiltere'de tanımlanan B117 olarak bilinen varyantın özelliği olan 10 mutasyon üzerinde gerçekleştirildi.

MUTASYONA KARŞI KORUMA SAĞLIYOR

ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji şirketi BioNTtech'in geliştirdiği "BNT162b2" adlı aşının, mutasyona uğrayan yeni korona virüs türüne karşı koruma sağladığı açıklandı. Pfizer/BioNTech, ilk kez İngiltere'de ortaya çıkan "B117" adlı mutasyon virüse karşı "BNT162b2" aşısının koruma sağladığına dair elde edilen verileri yayınladı.

ÖNEMLİ BİR FARK YOK

BioNTech ortaya koyduğu verilerde, İngiltere'de ortaya çıkan mutasyon virüsü, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan virüsün patojen formuna karşı etkililikle karşılaştırdıklarını belirtti. Açıklamada, sonuç olarak antikorların etkinliğinde önemli bir fark olmadığı, nötralize edici antikorların virüsün yeni türünü tanıdığı ve etkisiz hale getirdiği belirtildi. Ayrıca, aşı yaptıranların da mutasyona karşı antikorların koruma sağladığının araştırma sonucunda ortaya konulduğu ifade edildi.

Yemin sonrası Biden imza atmaktan yorulacak

 

Hazineden piyasa yapıcılara 137 milyonluk satış

 

Tutuklanan muhalif Putin'in sarayını internette paylaştı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yüzde 50+1 vurgusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)