E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPfizer ürettiği aşının ilk parti dağıtımına başladı---

Pfizer ürettiği aşının ilk parti dağıtımına başladı

Pfizer ürettiği aşının ilk parti dağıtımına başladı
28 Kasım 2020 - 16:54 borsagundem.com

United Havayolları, ABD'li ilaç firması Pfizer ile BioNTech ortaklığında korona virüs karşı geliştirilen aşısının ilk partilerini soğutulmuş özel çantalarda ABD içinde charter uçuşlarıyla dağıtımına başlandığı açıklandı

Pfizer BioNTech ortaklığı tarafından korona virüse karşı geliştirilen aşının ilk partisi, dondurulmuş özel çantalarda ABD içinde dağıtımına başlandığı açıklandı. ABD medyasına konuşan yetkililer, United Havayolları tarafından ilk partilerini soğutulmuş özel çantalarda  ABD içinde charter uçuşlarıyla dağıtımına başladığını açıkladı. Yetkililer, söz konusu aşının FDA tarafından acil durum onayı verilinceye aşının ABD vatandaşlarına yapılmayacağı dil getirildi.ABD'li ilaç şirketi Pfizer daha önce yaptığı açıklamada korona virüs aşısının birleştirileceği ve soğutulmuş özel paketlerde dondurulmuş olarak aşı kullanım noktalarına dağıtacağı ana merkezlerin Kalamazoo Michigan ve Puurs Belçika olduğunu duyurmuştu.

NORMALİN 5 KAT FAZLASI KURU BUZ TAŞIYACAK
United Airlines'in aşıları taşıyan uçuşlar hakkında detay verilmezken küresel ölçekte aşıların dağıtımı için Kovid Hazırlık Görev Ekibi kurduğu belirtildi. United Havayolları, ayrıca uçuşlarda genellikle izin verilenden daha fazla kuru buz kullanmak için Federal Havacılık İdaresi (FAA) onayı da istedi. Diğer yandan FDA ise United Havayolları’na her uçuş için 6 bin 800 (15.000 pounds) kilo kuru buz taşıma izni verdiği ifade edilirken, bu rakam normalin 5 kat daha fazlası olduğu kaydedildi.

ABD’de ölenlerin sayısı 271 bin 29’a yükseldi

İngiltere aşı bakanlığı kurdu

Otopark ve yemekhaneler yoğun bakıma dönüştürülecek

Çin: Korona virüs ilk Hindistan'da ortaya çıktı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baturayersin28 Kasım 2020 23:13

    virisün şakası yok tutuğunu gönderiyor para pul fayda etmiyor 

  • RAMO CANCAN28 Kasım 2020 19:13

    bu virüsü çıkartanların israil ve abd olduğu söylenmekte .bu ne ilk nede son olacaktır.bundan sonra bundan daha vahim virüslere hazırlıklı olalım.bu aşı ilk aşamada işe yarasa bile daha sonra virüsün varyasyon geçirmeyeceği ne malum.ben olacağını tahmin ediyorum.bu aşının içinde belkide yeni virüsler biz insanlara verilmeyeceği ne malum.

  • Emrah 29 Kasım 2020 14:51

    Eğer kasıtlı üretildiyse Çinde wuhan eyaletinde ilk vaka çıktı ve dünyaya yayıldı. Burada suç unsuru varsa eğer Çin devletidir. Ayrıca virüs çok daha önce Aralık ayından önce çıktığı söyleniyor. Ve Çin devletinin bunu sakladığı söyleniyor. Diğer ülkeler ne alaka... Er geç gerçekler ortaya çıkacak. Ama 2 yıl sonra ama 5 yıl sonra.

  • Hakkı28 Kasım 2020 21:43

    He ya...vuhan çinde değil abd.de, little vuhan israilde... Çin melek....

  • Bika28 Kasım 2020 21:02

    14.yüzyılda veba salgınında ABD yoktu,100 önceki İspanyol gribinde İsrail yoktu. İnsanlık tarihi salgınlarla dolu, devletlerle bağlantı kurmak anlamsız.

  • Metallica 28 Kasım 2020 18:01

    Kucuk gruplara yaptiklari calismalarla, aceleye getirerek pazardan pay kapma yarisina giristikleri asi mevzusunda firmalar, asilar milyonlarca insana yapildiktan sonra orta uzun vadede ortaya cikan ciddi yan etkiler sonrasinda kazanmayi planladiklari milyarlarca dolarin fazlasini asi yapilan insanlara odemek zorunda kalacaklar.