E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPetrole teslim olan Wall Street 2008'i hatırlıyor---

Petrole teslim olan Wall Street 2008'i hatırlıyor

Petrole teslim olan Wall Street 2008'i hatırlıyor
10 Mart 2020 - 13:16 borsagundem.com

Küresel piyasalar petrol fiyatlandırması krizinin ve korona virüsün neden olduğu kâbus gibi bir pazartesiyi geride bıraktı. Uzmanlar doların kaybeden değerinin piyasanın yumuşak karnı olduğunu söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasalar oldukça hareketli bir günü geride bıraktı. Rusya'yla OPEC ülkelerinin petrol fiyatlandırmasını bir kaynak savaşına dönüştürmesi ile korona virüsün yayılması haberlerinin aynı anda piyasaları etkilemesi dün Wallstreet'te açılış seansında keskin düşüş nedeniyle 15 dakika mola verilmesine sebep olmuştu. Bloomberg yazarı John Authers’ın piyasalarda gerçekleşen şokun ardından toparlanmaya çalışmasını değerlendirdi.

Bugünkü toparlanma sürecini iyi niyetli bir cevap olarak tanımlayan Authers bu tip olağanüstü şokların çok sık olmadığını ve petrol fiyatı kriziyle korona virüs krizinin üst üste gelerek dünkü çöküşün zeminini hazırladığını yazdı. Authers piyasalardaki keskin düşüşü aşırı değerlenmenin yeni kriz riskleri oluşturacağını hatırlatıyor. Bununla beraber 2008 krizin petrol temelli ABD hisselerinden yatırımcıları kurtaranın uzak doğu piyasaları olduğuna dikkat çekiliyor.

Bugünle 2008 krizi arasındaki benzerlikler göz önüne alındığındaysa doların gücünü kaybetmesi ve petrolün değeri arasındaki bağlantıya dikkat edilmesi gerekiyor. Zira Lehman Brothers krizinde finans sektörünün çöküşünün dolara etkisiyle domino etkisi oluşmuştu ve bu risk bugün petrol fiyatlarının üzerinden hem enerji piyasalarından etkilenen hisse senetleri piyasalarında hem de dolara direkt olarak etkide bulunması riski var.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)