E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetroldeki yükseliş kısa vadeli---

Petroldeki yükseliş kısa vadeli

Petroldeki yükseliş kısa vadeli
20 Mayıs 2019 - 09:57 borsagundem.com

JP Morgan Asya Pasifik Petrol ve Gaz Birimi Müdürü Scott Darling, fiyatların politik risklerle desteklendiğini ancak fiyat artışının ABD'nin kaya gazı üretimindeki artış nedeniyle kısa süreli olacağını belirtti

Petrol fiyatları Suudi Enerji Bakanı Khalid Al-Falih'in OPEC ve bazı petrol üreticisi ülkelerin arzı kısıtlama konusunda görüş birliğinde olduklarını belirtmesiyle yükseldi.

JP Morgan Asya Pasifik Petrol ve Gaz Birimi Müdürü Scott Darling CNBC'ye yaptığı değerlendirmede fiyatların politik risklerle desteklendiğini ancak fiyat artışının ABD'nin kaya gazı üretimindeki artış nedeniyle kısa süreli olacağını belirtti.

Darling konuya dair "arz yönlü riskler konuşulabilir ancak bu kısa vadeli. Petrol fiyatlarında yükseliş beklentisinin arttığını düşünmüyorum. Çünkü ABD'nin kaya gazı üretiminde artış var ve küresel ekonomideki belirsizliklerle talep de yavaşlıyor" yorumunu yaptı.

JP Morgan OPEC'in 2020'ye kadar petrol üretiminde kısıntıların sürmesini bekliyor. Ham petrol fiyatları bugün % 1'in üzerinde yükseldi. Brent petrolün varil fiyatı % 1'in üzerinde artışla 73.23 dolara yükseldi. Brent petrol cuma gününü % 0.6 düşüşle tamamlamıştı.

JP Morgan ikinci çeyrek sonu için Brent petrolde 75 dolar tahminini yaptı. Darling, tüm yıl için Brent petrolde ortalama fiyat beklentilerinin varil başına 71 dolar olduğunu, 2021'den itibaren ise fiyatların 60 dolara gerileyeceğini öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)