E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetroldeki yükseliş durdu---

Petroldeki yükseliş durdu

Petroldeki yükseliş durdu
04 Temmuz 2017 - 07:39 borsagundem.com

Petrol fiyatları, OPEC'in üretimini artırmasının ardından bu yılın en uzun yükseliş serisini sonlandırdı

Petrol fiyatları, arz kısıntısı anlaşmasından muaf tutulan ülkelerden dolayı OPEC'in üretiminin artmasının ardından bu yılın en uzun yükseliş serisini durdurdu.

Vadeli petrol kontratları New York'ta sekiz seansta yüzde 11 değer kazandıktan sonra yüzde 0.5 geriledi. Bloomberg'in derlediği verilere göre, OPEC'in petrol üretimi, Libya ve Nijerya'nın daha fazla üretmesinin etkisiyle, haziran ayında bu yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bu ülkeler OPEC öncülüğündeki üretim kısıntısı anlaşmasından muaf tutuldu. ABD'de perşembe günü açıklanacak olan resmi stok verisinin, Bloomberg'in anketine göre, geçen hafta 2.5 milyon varil düşmesi bekleniyor.

Fiyatlar geçen hafta arttı, ancak New York ve Londra piyasalarında petrol halen haziran ayını, artan küresel üretimin Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının üretimi kısma çabalarını olumsuz etkileyeceği endişeleri ile ayı piyasasına girmesinin ardından kayıpla geçti. ABD'de petrol stokları son beş yılın ortalamasının 100 milyon varil üzerinde kalmaya devam ediyor.

Sydney'de Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "Ar gerçekten iyi ve oldukça yeterli" dedi ve "ABD'den güçlü bir mevsimsel talep gelmezse ve OPEC üretimi daha da artırmazsa petrol kolaylıkla yeniden düşük seviyeleri görebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Ağustos vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 23 sent düşerek Hong Kong saati ile 09:54'te varil başına 46.84 dolara indi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 17 altndaydı. Kontrat pazartesi günü 1.03 dolar yükselerek 47.07 dolardan kapandı.

Eylülvadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 25 sent düşerek varil başına 49.43 dolara indi. Küresel gösterge Brent Petrolü, Eylül vadeli WTI'a kıyasla 2.38 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)